fredag 26 mars 2010

Here it goes!

Som jag skrev tidigare så har jag lite hemlisar som jag hållt på ett tag. Eller väldigt länge för att vara mig. Jag har tvekat på om jag skall skriva om detta alls men förr eller senare hade det ju märkts ganska tydligt ändå. Så here we go - jag och Björn kommer att flytta från Stockholm till Linköping. Björn har blivit erbjuden ett jobb som aktiemäklare på Swedbank som var lite för bra och kul för att kunna tacka nej till. Detta i kombination med att vi hamnar lite närmare mina föräldrar (läs barnvakt) gör att vi efter MYCKET om och men bestämde oss. Efter diverse sjukdomar har vi känt hur utsatt man kan känna sig när man är ensam i en stad. Vi har naturligtvis vänner och Björn har släkt som skulle ställa upp ifall det verkligen krisade här i Stockholm också men på något sätt känns det inte som att man kan utgå ifrån att de skall hjälpa till ifall vi skulle vilja gå på bio. Björn fick erbjudandet först typ 2 dagar efter att vi fått barn men då hade vi för mycket annat att tänka på så vi kunde inte ta ställning och tackade nej. Sedan återkom de eftersom de verkligen verkligen ville ha Björn där och sa att vi kunde få komma om ett halvår eller mer och med lite funderingar så kände vi att det skulle passa oss bra.

Naturligtvis har detta varit ett väldigt svårt beslut att ta. Vi trivs fantastiskt bra i Stockholm, Björn har ju bott här i nästan 10 år! Ingen av oss har ju någon som helst anknytning till Linköping släktmässigt sett, däremot har jag 3 av mina absolut bästa vänner där. Och i och med att vi flyttar så är det ju också så att jag eventuellt kommer att behöva se mig om efter ett nytt jobb. Att jag skriver eventuellt handlar om att vi har sagt att vi skall ge detta 6-12 månader för att se. Funkar det inte så får vi helt enkelt flytta tillbaka och därför är jag inte intresserad av att säga upp mig förrän vi vet hur allt ligger till. Och just av den anledningen har jag tvekat om ifall jag skall skriva något om detta. Vart jag bor under min mammaledighet har ju egentligen ingen med att göra men samtidigt så känns det konstigt att "smyga" med det och låtsas att jag bor kvar i Stockholm när jag inte alls gör det. Jag vet ju att en del jobbarkompisar läser det här men jag hoppas de har förståelse för mitt beslut. Jag kommer naturligtvis att meddela i god tid ifall det är så att vi bestämmer oss för att stanna kvar en längre period i Linköping.

Så helt plötsligt har vi rätt bråttom med att hitta ny lägenhet, sälja gammal och allmänt fundera ut hur allt skall funka. Kul men också lite stressigt. Tanken var att vi skulle flytta i slutet av sommaren men nu verkar det som att det blir i slutet av maj istället. Som tur var så har Björn ändå semester hela juli så det blir några veckor på Gotland och en chans att vila upp sig lite.

Jag hoppas att myten om att alla pekar Fuck You i Linköping när det kommer bussar utifrån visar sig vara falsk.

3 kommentarer:

Alexandra sa...

YEAY! Grattis Julia. Åh så roligt. Vill höra mer på söndag. HUGS!

Anna sa...

Har du tänkt på att barnen kommer att prata östgötska..:-)
Är det inte lika bra att flytta ner till Jönnet direkt.Vi kan säkert vaska fram ett jobb till dig igen!
Angående smakportionerna kommer jag ihåg att jag mixade o frös in i isbitsfack. Sedan började man med en bit o ökade succesivt.
Om dom spottar ut i början beror det antagligen mer på att konsistensen är ovan än att dom inte gillar smaken.

Louise sa...

Jag visste att det var det som var hemlisen!! Good for you! Östgötska rules! Synd att jag inte pratar lite mer dialekt än vad jag gör!