lördag 28 november 2009

No babies yet

Igår hade jag inte tid eller lust att skriva något men det betyder inte att jag har åkt in för att föda bebisar. Däremot har jag numera en konstaterad havandeskapsförgiftning. Woho. Tydligen är det 5 kriterier man behöver uppfylla:
  1. Högt blodtryck - check
  2. Samla på sig en massa vatten - check
  3. Protein i urinen - check
  4. Något med något blodprov som helst inte skall vara lågt - halv check på den
  5. Huvudvärk/flimmer framför ögonen - inte något sånt än så länge

När vi var på SÖS igår så flamsade jag och Björn på i vanlig ordning. Var så himla mycket udda folk på plats, bland annat en 50 årig tant och hennes indiska loverboy i 25 års åldern. Jag och Björn genomförde mycket osmidiga viskningar bakom en tidning där vi dividerade om varför de överhuvudtaget var på specialistmödravården för hon såg då inte särskilt gravid ut. Som cover hade vi naturligtvis en tidning framför munnen som vi diskret viskade bakom. Alla andra hörde ju förmodligen vad vi sa men det viktigaste var ju att vi trodde att vi var diskreta.

Efter lite flams blir vi hämtade av en läkare som var med på vår första föräldrarutbildning. Hon börjar det trevliga mötet med att säga:
"Jamen er känner jag ju igen, eller i alla fall dig Björn, du Julia har ju svullnat upp rejält sen sist!"
"Ehh..."
"Har du gråtit?"
"Nä?"
"För du ser helt plufsig ut i ansiktet"
Och detta kommer från en läkare som är 2m lång och har ett hår som ett jävla penntroll. Va är det för opening line att ge till en annan kvinna? Stryk skall hon ha.

1 kommentar:

Fia sa...

Haha, INTE okej. Det borde va piskstraff på såna uttalanden.

Havandeskapsförgiftning är ju inta att leka med, så var rädd om dig nu och parkera dig på lämpligt mjukt ställe tills bebisar behagar titta ut. Vi kan kalla det flex: Du kommer att få jobba ikapp inom snar framtid. =)