lördag 28 november 2009

Vi hatar Q-park

Den här veckan har jag och Böna lyckats med bedriften att dra på oss 2 parkeringsböter. Det är ju inte så illa med tanke på att vi inte ens har en bil.

Första fallet:
Mammas bil drabbades. Jag var och hämtade Björn i Nynäshamn på kvällen och parkerade sedan direkt utanför oss. Eftersom det inte är någon avgift efter klockan 19 och pappa dessutom sagt att man inte ens behöver betala något alls för hybridbilar så lämnade vi glatt bilen och gick upp. Vad vi tyvärr glömde kolla var att det var städdag på natten mellan 0-6. En liten töntig petitess kan tyckas men Q-park tyckte att det var värt 550:-.

Andra fallet:
Vi hyrde en bil igår på Björns födelsedag för att fixa lite grejer, bland annat hänga på vårt bästa IKEA. Kom hem rätt sent på kvällen men då var tyvärr alla parkeringar utanför oss upptagna. Björn hittade en annan på en tvärgata men det dög ju tydligen inte för Qpark heller utan de drabbade oss återigen med en 550:- bot. Den här gången var det inte städning utan Björn hade parkerat på ett ställe som ser ut precis som en parkeringsplats men som inte hade en anvisad skylt. Och sedan har det tydligen suttit någon liten jävla smygparkeringsvakt och tittat i 6 min för det är nämligen mellan den tidintervallen de varit där och sedan lappat bilen. Men det här tänker Björn minsann ställa till ett liv för nog måste det gå lite mer än 6 minuter innan de lappar? Eller? Han tänker spela upp det stora "min-flickvän-är-gravid-och-orkar-faktiskt-inte-gå-så-långt"kortet, får vi se vad de säger om det.

Inga kommentarer: