söndag 16 augusti 2009

Stödstrumpor och gördel

Jag kan ju ha världens gulligaste och finaste pojkvän, sambo, fästman och blivande pappa till mina barn.

(När vi fick reda på att vi skulle ha tvillingar var ungefär min 4e tanke - va fan ska hända med min kropp? Min lilla fina och snälla kropp som jag hittills (och fortfarande) är rätt nöjd över, som inte samlat på sig direkt mycket fett och kanske inte är allt för välmusklad heller. Men ändå. Nu skall det ligga två små vildar här inne och sparka magen åt 4 olika håll samtidigt och allt jag ser framför mig är gigantiska bristningar på magen som aldrig kommer att gå bort.)

Så lilla Björn hade genast satt igång och leta efter typ en gördel eller något som kan hjälpa till att hålla upp magen ifall det blir för tungt och rädda in rygg från att gå av helt. Är inte det sött? Hur sexigt är det med en gördel liksom? Men Björn fick med en ängelstålamod förklara för mig att det är ju något man har i förebyggande syfte för om bristningarna redan har kommit och ryggontet redan är på plats så är det ju redan för sent.

Så jag får väl köpa något liknande då. Stödstrumpor var jag och köpte ett par svarta på Apoteket idag. Har inga problem med svullna fötter, ben eller åderbråck nu men det är väl samma sak där - lika bra att jobba förebyggande. Har hittat en hemsida där det finns lite roligare färger och sorter som jag skall beställa hem ett gäng på tänkte jag. MEN jag har en fråga; hur funkar det här med stödstrumpor? Kan jag cykla/gå med dem till jobbet eller skall jag ta på mig dem först när jag kommer dit? Kommer blodet försvinna eller stanna helt i mina ben när jag cyklar upp för Götgatsbacken? Jag kan absolut inget om sånt här och behöver hjälp nu. Tack.

3 kommentarer:

Johanna S sa...

Din ironi är ljuvlig...
Jag vart rätt svullen på slutet, då var det sommar & tokvarmt iofs. Stödstrumpor är ju sådär sexigt men jag sov med dom så kändes ben och fötter kalas på morgonen.

Anna sa...

Instämmer med föregående talare..
Jag använde stödstrumpor hela dagarna. Promenerandes till jobbet o på jobbet. Finns inte ett åderbrock på mina 40+ben:-)

Jullan sa...

Då är det bara att ta på dem helt enkelt. Har hittat en hemsida där man kan beställa lite snyggare i ex röd/svart randigt också!