måndag 13 april 2009

Därför hatar vi numera Statoil

Jag tänker tillägna mitt 300e inlägg till att beskriva exakt hur illa jag tycker om Statoil Kungens Kurva.

I torsdags åkte 4 glada brudar ut till Kungens Kurva för att hämta upp en polo som blivit hyrd av oss. Tjejen på macken inspekterar bilen och släpper sedan iväg oss. Vi är ju dock inte de enda som tänkt tanken att åka hem så det går väldigt långsamt för oss att ens komma ut på E4:an. Efter endast några minuter hör vi att det låter lite konstigt om bilen, men eftersom vi inte kan gasa upp utan får krypköra så tänker vi att det kanske går bort så fort vi får gasa på lite. Bilen är dessutom nytvättad vilket ju ibland gör att det låter lite om bromsarna. För att vara på den säkra sidan så ringer vi upp macken och meddelar att något låter lite konstigt i framdäcken, typ som om att vi har punka fast ändå inte. "Det är bara att köra vidare" hälsar tjejen på macken i lätt arrogant ton.

Jaha vi kör vidare. Snart släpper det lite i trafiken och vi kan gasa på lite. När vi kommer upp i ca 80 så låter det fantastiskt mycket om bilen och ratten börjar skaka. Vi svänger av strax innan Scania i Södertälje för att ringa till macken ytterliggare en gång för att fråga vad fan de har satt oss i för bil. "Det är bara att köra vidare" får vi ytterliggare en gång men då lägger jag in ett veto.

(Parantes: Innan detta har vi stannat ytterliggare en gång, jag har pillat ut två stenar ur ett däck som jag trodde var orsaken, Helena har gått runt och sparkat lite på däcken, Lotta tror att det har med obalans i däcken att göra och Matilda är övertygad om att E4:an är av för dålig kvalité för att köras på)

Tillbaka till Statoil. Vi säger att vi vill byta till en annan bil men det går inte för sig. Vi säger att vi vill åka till en annan mack och byta till en annan bil där men det går absolut inte för sig. Vi ber om att få åka till en annan mack för att personalen där åtminstone skall kunna kolla varför bilen låter. Ja det skulle ju kunna gå för sig men vi får leta reda på macken själva. När vi väl kommer till en statoil mack i Södertälje så hoppar en kille in i bilen, kör två varv runt macken och hämtar direkt en ny bil åt oss. Det visar sig att 2 bultar SAKNAS helt och hållet i ena framdäcket vilket också gör att framdäcket sitter löst. Och detta tycker idioterna i Kungens Kurva att vi skall köra med hela vägen hem till Jönnet. När vi ringer upp dem igen och frågar vad fan problemet är och säger att vi inte är intresserade av att betala full pris så får vi prata med Paul. Paul säger att 50% skulle de kunna tänka sig att dra av. Vi nöjer oss med detta men får efter ca 5 min ytterliggare ett samtal av Paul som säger att han visst inte hade befogenhet att ge oss 50 % avdrag. Han har nu pratat med sin chef Emma (som även går under namnet fnask-Emma just nu) och säger att han kan ge oss 15 %. Det är ju inte OK på något sätt och det är framför allt inte OK att Emma skickar Paul att göra hennes ärenden. Vi säger att vi vill prata med Emma och till slut ringer hon upp och drygar sig något fruktansvärt mot oss. Vi skall tydligen vara nöjda över att vi får åka en Audi A4 istället för Polon och att 15 % är mer en generöst. Vi förklarar bestämt att vi skiter fullständigt i vad vi har fått för bil, vi beställde en Polo och inte en bensinslukande Audi.

Efter mycket dividerande fram och tillbaka där Emma försäger sig och säger att det tydligen inte är första gången detta har hänt pga att människor försöker sno däcken på hyrbilarna så drar Helena till med att vi tänker gå vidare med detta och kontakta press och dessutom Statoils huvudkontor. Emma säger att vi har till måndag kl 16 på oss att anta hennes erbjudande som nu har utökats till gratis bensin.

När jag och Björn idag (måndag) skall lämna tillbaka bilen vid 15 tiden för att säkert kunna prata med Emma och förklara att hon är dum i huvudet som gett oss en bil som det skulle vara körförbud på - så är hon inte ens på plats! I kassan står stackars Paul igen och är lätt nervös och ger oss våra 15% i rabatt och önskar oss en trevlig dag.

Fnask-Emma ligger jävligt risigt till för imorgon är det jag som ringer Statoils huvudkontor och förklarar vilken fara de har utsatt oss för och att de skall vara jävligt nöjda över att vi inte stämmer dem och tvingar dem att betala pengar till oss istället.

Rysare va? Fortsättning följer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejahejaheja!!
Klar du ska ringa Statoils HK...ring Aftonbladet och Expressen samtidigt!!

Anonym sa...

Helt rätt!! Ring och klaga. Så dryga och arroganta får man faktiskt inte vara...även att man kan vara bitter över att behöva jobba under påsken..

Niklas G sa...

Shit, tur i oturen att jag inte åkte med er! =) sätt dit de jävlarna, det är ju en principsak!