lördag 3 januari 2009

God fortsättning!

Tillbaka i Stockholm igen efter nästan 10 underbara dagar på Gotland. Vi har inte gjort ett skit. På riktigt. Bara tagit långa promenader på stranden och kollat på massa fina hus, ätit och lagat vår egna mat nästan varje dag samt eldat tillräckligt mycket för att döda förmodligen alla levande djur i 2km omkrets runt huset vi hyrde. Huset var för övrigt så himla fint så man blev superavis på att de verkar använda det enbart som sommarhus. Det hade verkligen allt inkluderat bastu, dusch och badkar, 4 sovrum, äkta Gotlandsstil på huset, superlyxigt kök med alla tillbehör osv. Stugan vi bygger på känns helt plötsligt inte så stor längre..

3 roliga saker vi lyckades med de två första dagarna:

* Björn lyckades med bedriften att glömma sin plånbok på båten över till Gotland. Detta kom vi på lagom till att vi lämnat båten men dock inte mer än 5 min efteråt så vi vände direkt för att åka tillbaka och hämta den. Någon uppesittarkväll (vi åkte ju den 23e) verkade dock inte Destination Gotland syssla med eftersom alla hade rymt från hamnen helt och hållet. Vi lyckades dock hitta en tant som med sin walkie-talkie fick tag i en kille som hade hittat en plånbok - utan att titta vem den tillhörde! Så det enda beskedet vi fick var att en svart plånbok låg inlåst i ett kassaskåp på terminalen som nu var larmad. Den skulle öppna igen den 26e så innan dess kunde Björn säga hejdå till sin plånbok. Problemet var att vi visste ju fortfarande inte om det var hans plånbok så för att vara säkra så spärrade vi kreditkorten samt flyttade över alla pengar från det vanliga VISA kortet till ett annat konto. Den 26e kunde vi hämta plånboken igen bara för at upptäcka att miffot som spärrat korten spärrat ALLA korten vilket betydde att Björns VISA kort inte funkade heller. Helt plötsligt blev det en mycket billig semester för Björn som snällt fick lita till sin flickväns resurser...

* Efter plånboksfadäsen så skulle vi ta oss till huset vi hyrt. Dock hade jag glömt bort att skriva upp adressen eftersom jag trodde att det bara fanns typ 2 hus att välja på i Gnisvärd - icke. Det var alldeles fullt av sommarstugor och hus, och alternativet att smyga runt och leta nycklar under krukor på fel hus kändes inte helt lockande. Så vad gör man klockan halv två på natten? Jo vi fick åka till Klintehamn och Björns bror för att låna internet och läsa igenom direktiven lite noggrannare. Istället för att vara framme och nerbäddade strax efter kl 12 så var vi alltså på plats typ halv tre. Härlig start.

* Bensinstopp.
Detta skedde dock dagen efter, dvs på julafton. Och tur var väl det för hade det hänt samma dag som vi kom så hade jag ju dött. Vi fick låna Björns föräldrars bil som tydligen hade lite fel på sin bensinmätare, tanken är nämligen tom när det är 1/4 del kvar enligt mätaren. Inte så lätt för oss att veta, så när vi skulle åka hem efter julaftonsfirandet så kom vi ca 1km innan bilen bara säckade ihop. Som tur var kom Björns bror med lite extra bensin åt oss, men efter det vägrade jag köra bilen. Dessutom hade den någon sån där konstig "choke" (typ "tjåk) som man skulle trycka in när bilen var kall och sen trycka tillbaka. Not for me.

Men annars, mycket trevligt som sagt var!

Inga kommentarer: