onsdag 17 december 2008

Dagens goda gärning

Idag var jag och handlade lunch på Östermalmshallen. Utanför stod det en kvinna och sålde Situation Stockholm i ett otroligt ohärligt väder bestående av blåst och regn. Jag tyckte synd om henne och köpte en tidning, men sen frågade jag om hon kanske ville ha en kaffe eftersom hon såg så frusen ut. Nä då drack hon ju inte kaffe så då frågade jag om hon var hungrig istället och det var hon ju kanske lite. Så jag köpte mat, dricka och två bananer åt henne. Det kostade mig 80:-, inte särskilt mycket alls med andra ord. Att det bara var en grej för att stilla mitt dåliga samvete för att ha spenderat alldeles för mycket pengar på skitsaker spelar ju egentligen ingen roll eftersom vi båda gick vinnande ur situationen.

Vad har du gjort för snällt idag?

3 kommentarer:

Cladde sa...

Det snällaste jag har gjort idag är att sms:a en kompis och påminna honom om att han måste lämna tillbaka en maskeraddräkt till maskeradbutiken han hyrde den ifrån... bara det att jag påminner honom en dag för sent... whatever.. det MÅSTE ju räknas!

Anna sa...

Shit vilket dåligt samvete du gav mig nu. Kan faktiskt inte komma på nåt snällt alls som jag har gjort idag:-( Får försöka vara snäll imorgon..

Jullan sa...

Ja nu var jag ju kanske übersnäll här, det kommer förmodligen inte hända särskilt ofta igen. Det är ju rätt dåligt med folk som säljer tidningar för att överleva både i Jönköping och Växjö.

Anna - du kan väl hitta en kundvagn och ge till han den där som åker runt och letar mynt och samlar flaskor?

Cladde - det finns säkert något original i Växjö för dig att stödja också! ;)