torsdag 27 november 2008

Betala för the?

Var och fikade med Åsa och Millan häromdagen på Waynes Coffee. Det är ju kanske inte det charmigaste stället med tanke på att allt är perfekt gjort, muffinsen är stora och fluffiga, kaffedrinkarna är perfekt skummade osv.

Jag beställde dock the. Och här kommer min småländska observation fram; varför i hel*te skall man betala mer för en stor kopp the än en liten? Vad är det jag betalar extra för? Vattnet? Thepåsen var ju samma storlek oavsett storlek på muggen. Är det för att det är en större mugg att diska? Var det de extra 3 sekunderna som hon behövde värma upp vattnet? Jag förstår ärligt talat inte vad grejen är med detta. Jag borde protesterat men det orkade jag inte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant iakttagelse!

Kostnaden för råvaran måste ju vara det samma? =P

Tänk även på att även om Waynes Coffe förmodligen har en marginal på 500% på teet, så betalar du ändå "mer" för en kopp svart kaffe. Där ligger marginalerna på flera 1000%, högst i världen av alla produkter.

Ha en bra resa och ta hand om björne, han behöver det nu när han är gammal och sliten.

Jullan sa...

Jag borde starta ett uppror angående det här, gå ut och demonstrera samt få med mitt ansikte i tidningen och sånt. Det vore kul.

Cladde sa...

Tack för ditt tips angående byxorna! misstänkte att det inte var min rätta storlek =P

Angående ditt the-dilemma tror jag att de säkert drar extra kostnader för att det drar mer el att värma upp vattnet.. seriöst.. jag vet inte.. det var det dummaste jag hört! HAhaha!

Anna sa...

Haha. Min kära sambo sa just att du borde ringa aftonbladet. Kanske Sverker är intresserad? Jag väntar med spänning på fortsättningen! Ha en go helg!

Jullan sa...

Ja men va kul att fler av er inser att det här är precis hur töntigt som helst!!

Nästa gång ställer jag till en scen!

Anonym sa...

Du betalar för tiden du sitter där, så enkelt men löjligt är det =)

Jullan sa...

Jaha så bara för att jag dricker en större kopp the så borde jag också stanna längre på fiket? Jag kanske är en snabbdrickare liksom?

Det resonemanget håller tyvärr inte. Jag tycker fortfarande det är väldigt märkligt.