torsdag 6 september 2012

Frys eller frysbox

De som bodde i vårt hus innan tänkte tydligen bara med halva hjärnan när de bestämde sig för att renovera om köket. Idag har vi nämligen delad kyl och frys, där kylskåpsdelen består av 2/3 och frysen 1/3. Ni som känner mig vet ju att det där med att laga mat kanske inte alltid står högst upp på min agenda men nu börjar jag bli orolig att barnen skall få skörbjugg av att konstant äta en blandning pyttipanna, köttbullar eller pannkakor. Ibland smyger vi in lite korvstroganoff också men det är ungefär de här fyra sakerna våra barn lever på.

Jag vill ändra på detta men då finns det ett stort problem - vi får ju för fan inte plats med något i varken frysen eller kylen. Även om jag skulle ställa mig och laga matlådor för hela september så har jag ingenstans att göra av dem. Det känns också lite skitnödigt att börja med att göra om ett hyfsat fungerande kök då vi har rätt mycket andra projekt att fixa med först.

Därför är nu alternativen följande:
- Köpa frys och ställa ner i källaren. Kanske en likadan vi har, typ kyl/frys så vi kan ha lite kylvaror där med.
- Köpa frysbox
Eller alternativet fortsätta äta ute och skita i matlådor då förstås.

Men jag är ju lite anti det här med frysbox - är det inte bara styckmördare som har det? Eller möjligtvis såna som jagar och vill frysa ner en hel älg. Ligger inte allt bara huller om buller i en sån och vad kostar egentligen en frysbox?

Ja. Jag fattar att jag kan googla det här själv men jag hinner inte med det just nu och det börjar bli lite brådis.

1 kommentar:

karin fromell sa...

Min mor har en kyl/frys av märket Miele till salu. Nästan dom nytt, tror hon ville ha 1500 för det, men är säkert prutbart! Perfekt till källaren!