måndag 21 februari 2011

Då håller vi tummarna!

Skall precis skicka iväg mina mått på brudklänningen till Kina. Kina tänker ni nu? Japp, jag har fått tips om en sida där man kan beställa en massa märkesklänningar eller bara sin drömklänning och sedan få den måttsydd för en tiondel av priset de tar i affären. Först var jag lite skeptisk men nu har jag läst en massa recensioner från andra svenskor som har beställt så det känns faktiskt ganska tryggt. Och sen kommer klänningen kosta typ 2000:- och då är frakten inkluderad så OM det vore så att den blir apful så får jag väl köpa något annat..

Vi mätte själva hemma även om det var så att de rekommenderade att man skulle gå till en skräddare/sömmerska. Jag hittade dock bara manliga här i Linköping och eftersom måtten var av typen "över bröst" "under bröst" "nipple to nipple" osv så kändes det inte helt okej. Jag tänker så här: om vi missar på någon centimeter hit eller dit så är det ju ändå så att måtten kanske inte stämmer i augusti ändå. Kanske har jag gått ner i vikt eller gått upp så då måste jag ju ändå fixa till klänningen lite. Hoppas de lämnar lite utrymme för ändringar.

Om någon mer är inne på samma spår så kan jag tipsa om: Landy Bridal

Ni får dock inte se någon bild på klänningen. Sånt betyder otur.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt att du väljer att beställa från Kina där säkert en liten unge har sutitt och arbetat med din klänning 22h per dygn.

Jullan sa...

För det första vill jag klargöra att jag naturligtvis haft de här tankarna också. Jag är emot alla typer av barnarbete eller slavarbete överhuvudtaget.

MEN,
Om du på fullt allvar tror att det sitter en fransman och syr de klänningarna som finns i vanliga bröllopsbutiker är du ute och cyklar. De, tillsammans med dina kläder från HM/Gina Tricot/Nike sys precis som de flesta andra märkena i Asien.

Jag tror att ju fler märken som lägger sin produktion där desto bättre. Då ökar medvetandet och de olika fabrikerna får fler ögon på sig vilket förhoppningsvis hindrar barnarbete.

Men tack för att du kommenterar.

LaVerde sa...

Jullan! Bästa svaret nånsin! Heja!