OBS! Order från mamma - dessa skall bakas med mycket smör och mycket kärlek.
Deg:
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
¾ dl socker
7 dl vetemjöl
½ ägg
Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Smula jästen i en bunke. (Häll på lite socker på jästen, så smälter den lättare)
2. Smält smöret på mellanvärme, tag av från plattan, häll sedan i mjölken och låt allt bli ca 37 grader. Häll detta över jästen och rör om så jästen löser sig.
3. Tillsätt ½ ägg, socker och salt- vispa lite
4. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i några minuter. OBS- degen ska vara lös.
5. Fördela degen med hjälp av två matskedar i ca 24 aluminiumformar för bullar.
6. Rör ihop fyllningen
7. Gör ett hål med hjälp av två teskedar (dela bullen) och fyll med drygt 1 tsk av fyllningen. ”Stäng” hålet igen.
8. Låt bullarna jäsa i ca 40 minuter.
9. Pensla försiktigt med resten av ägget, strö på pärlsocker, alternativt flagad mandel, alternativt båda två….
10. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter på 225 grader. (Eller till bullarna fått fin färg)
11. Låt svalna på galler med bakduk över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar