onsdag 12 januari 2011

Im a cheater

Ja alltså inte sån cheater. Men jag har fuskat och ätit godis. Det ingår inte i LCHF-dieten.

Det sötsuget jag har haft de senaste 3 veckorna tror jag (utan att veta) måste vara i samma stil som en heroinist känner inför att få sitt knark. Varenda morgon har jag vaknat med tanken "vart kan jag gå för att få tag på lite choklad idag?". Varenda gång jag öppnar kylskåpet så söker blicken direkt av efter något sött. På eftermiddagen går jag och rycker i varenda låda, planlöst på jakt efter något sött.

De säger att godissuget skall försvinna efter några dagar. De här tre veckorna har varit värre än någonsin jag tidigare upplevt. Jag förstår att det beror på att jag då fått i mig socker på andra sätt, tex genom bröd, flingor etc. Men det här är ju inte OK.

Dessutom så är det inte så att kilona direkt trillar av mig heller. Två kilo på 3 veckor hade jag kunnat träna av ifall jag ansträngde mig lite.

Så.. jag kanske kastar in handduken. Men lär mig att äta lite mer nyttigt ändå. Jag tänker fortsätta äta Finn Crisp för jag tycker det är himla gott. Jag kommer fortsätta äta lite mer ägg - dock utan berget med majonäs. Sen kommer jag fortsätta försöka äta lite mer fisk och framför allt laga mer egen mat istället för att äta så mycket ute. Lätt att säga nu när jag är hemma, när jag börjar jobba antar jag att det är en del kundluncher och sånt - och hur seriöst ser det ut då om jag sitter där och ber om extra bearnaisesås och ingen potatis?

LÄNGE LEVE SOCKRET!

4 kommentarer:

Karin sa...

Kan tänka mig att det är svårt att hålla en sån strikt diet! Jag äter ute ganska ofta i jobbsammanhang och ber nästan alltid att dom byter ut potatis/ris/pasta mot extra grönsaker och lite extra sås! Lycka till!

Louise sa...

Lchf är skit! Ät vad du vill under kontrollerade former och träna så kommer du gå ner! Det är det här med kontrollerade former jag har svårt för, men jag är glad i allafall!

Jullan sa...

Ja alltså jag kände bara "va fan - ska jag aldrig få äta en macka igen?" Jag som älskar hönökaka med enbart smör.

Jag tror att jag kan hantera mitt sockersug bättre om jag får äta lite när jag vill. Då blir det kanske inte så att man går och tänker på det hela tiden heller..

Anonym sa...

Jag tror inte LCHF-dieten passar alla, dessutom är jag skeptisk till den, hur normalt är det att leva i ketos? Det är ju kroppens svältläge, de första dagarna är jobbiga för att man inte ställt in sig på svält när kroppen sen gjort det känner man sig piggare men det är egentligen falskt, kroppen går på högtryck för att man ska vara pigg för att gå ut och leta mat (koppling till stenåldern). Sen vem vill ha igenslammade kärl som kosten leder till? Massa mättade fetter som höjer kolesterolvärdet.... vilket leder till följdsjukdomar senare i livet. Så ät balanserat istället, kolhydrater är bra i lagom mängd!