torsdag 16 december 2010

Ni förstår barn, när vi var unga...

Vad mycket fina historier vi kommer att kunna dra för våra barn när de blir äldre. För dem kommer det vara som sagoberättelser där de inte riktigt vet vad som är sant och vad som är hitte-på.

Jag kommer ha följande historier som favoriter:

  • När man var liten och åkte buss fick man stämpla en avlång gul/grön biljett i en maskin på bussen. Sen gällde det att hålla reda på den lilla biljetten och helst undvika att böja, riva sönder eller blöta ner den.
  • När det var dags för lördagsgodis fanns det inget självplock utan man fick stå och peka på bit för bit tills tanten bakom kassan fick ett spel. Värt att nämna är att varje bit kostade från 10 öre och uppåt.
  • Hade du bestämt träff med någon kl 10 så var det bäst att vara där kl 10. Var du sen kunde du räkna med att den andra personen väntade på dig i minst 40 min. Sen ansågs det nog legitimt att åka hem igen.
  • IBLAND kunde det hända att man festade till det rejält och åkte och köpte pizza. Detta hände ungefär 1 gång per halvår - på sin höjd. Var det extra festligt kanske man hyrde en film också. Naturligtvis fick du då också hyra videospelaren.
  • När, eller om, det fanns tillgång till en dator hemma så var förmodligen MS Röj ett av de hetaste spelen...
  • ...och OM det fanns tillgång till internet så fick man ringa upp en liten mackapär som gav ifrån sig ett skitjobbigt ljud. Hade du tur funkade det men så fort någon lyfte på luren till hemtelefonen så fick du upprepa proceduren.
  • Det finns också en risk att de kommer få höra på morfars historier om när han minsann fick cykla till sina fotbollsträningar på sin cykel som bara hade två växlar - och som dessutom enbart växlade om man trampade bakåt.

De kommer tro att vi levde på stenåldern, titta på morfar och "LOL - typ han kunde ju bara beamat sig dit eller något. N00b."

2 kommentarer:

annesophie sa...

Sitter och småler åt dina gamla minnen....

Icke att förglömma är de första mobiltelefonerna. När jag var liten hade vi en stor kloss med spiralsladd till en lur i vår bil. Tro det eller ej men det gick faktiskt att ringa från den....oftast.

Alexandra sa...

hahaha. så bra.