fredag 10 december 2010

Kulingvindar - är det typ som vindstilla eller?

Imorgon skall vi åka båt. Idag säger de något om kulingvindar på nyheterna - det bådar inte så gott eller?

Jag vet exakt vad det är som får mig att må illa på en båt. Naturligtvis att det gungar men framför allt är det att jag förknippar stora båtar med hets, stress, rök, parfymdoft och pölsekorv. Precis så som båten mellan Sverige-Danmark-Tyskland är. När jag var liten bilade vi mycket i Europa och för att lämna vårt lilla sketland var man ju tvungen att ta sig över någonstans med båt. Hets hets hets för att hinna med båten. Hets hets hets för att hinna ur bilen och upp på däck. Hets hets hets för att hinna köpa godis/parfym/wienerbröd/korv på de 15 minuterna det tar att åka över. Och sen hets ner i bilen igen. På den tiden hann jag bli grovt sjösjuk.

För att inte tala om när vi åkte över till London en gång. Tjugofyra-fucking-timmar på en båt. Då hade precis det där åkplåstret som man skulle sätta bakom örat kommit ut vilket jag uppenbarligen blev testkanin för. Jag spydde de tre dagarna vi var i London och passade dessutom på att lägga en rejäl pizza utanför ett av stadens finaste hotell. Oh well you are welcome sir!

Nu har jag dock blivit tipsad om något slags armband som tydligen skall trycka på en speciell punkt så man inte blir dålig? Har ni hört om Sea-band, och i så fall - funkar det? När jag äter såna där vanliga tabletter så blir jag så sjukt trött och dessutom är det ju fest vi skall på och som ni vet så skall man ju helst inte blanda alkohol och tabletter. Då kommer man ju spy ändå.

Jag har dock gjort väldigt klart för Björn att om jag mår dåligt och stannar i hytten så gör han det också. Det blir inget med att det lilla gutefåret får springa omkring ensam på båten utan mig!

4 kommentarer:

Karin sa...

Östersjön såhär års är väl ingen höjdare...åkte till Polen för ngr veckor sedan med jobbet...24 h på en båt. Ett hett tips är att sätta på armbanden i god tid innan avresa, för att liksom vänja kroppen. Ett annat tips är att ha ett jämt alkoholintag från start...eller så gör man som jag ligger i hytten och spyr ca 20 av 24 h. Det blåste 20-25 m/s under vår överfart och det var det absolut värsta jag varit med om.
Trevlig resa!!

Jullan sa...

Oh no det var ju inte musik för örat direkt..

det blir alkohol som gäller!

Fia sa...

Åkbanden är super!
Sätt på dig dom innan ni sätter er i bilen och ha dom sedan tills ni är framme. Det finns en liten lapp i asken som visar hur de ska sitta för att sitta rätt.
Jag hade mina på mig under hela roadtripen i USA, awesome!!
Blir också otroligt åksjuk, och blir bara dåsig av tabletter.
Nu åker jag inte bil långa streckor, buss, tåg, båt eller flyg utan mina band.
Prova dom och lycka till!
Och du, ha så roligt på festen!
Kram Fia

Jullan sa...

Åkband införskaffade!