onsdag 24 november 2010

Röd rumpa

Stackars lilla Polly. Det extrema bajsandet har satt spår i frökens lilla rumpa och resulterat i en halvt skinnflådd historia som inte alls ser särskilt trevlig ut. Vi har aldrig haft problem med varken utslag eller rödhet tidigare så det här känns ju inte så kul. Fast värst är det ju för henne förstås. Försöker ha henne så mycket naken som möjligt men dels vet man ju aldrig när hon tänker lägga av nästa laddning och dels är det rätt kallt på vårt golv och jag vill inte riskera att hon får blåskatarr eller något.

Vi har tidigare kletat på en salva som heter Inotyl på allt eventuellt rött de har haft. Den fungerar bra men nackdelen är att den har samma konsistens som tjära. Den sitter stenhårt. Så när damen har gjort nummer två så fastnar det i salvan och för att få loss det behöver man ta i rätt hårt. Inte så kul. Var på Apoteket igår och köpte en annan sort som är på spray och inte riktigt så tjock. Får hoppas på att den funkar bättre.

Eller har ni några andra tips?

2 kommentarer:

AnneSophie sa...

Bepanthen!! En salva som inotyol men myyyyycket bättre konsistens och samma funktion.

Anonym sa...

Har haft samma problem med min dotter, det som funkar vaaaarje gång är: Silonsalva (skyddande) varvat med lite Bepanthen, som har en läkande effekt.