tisdag 2 november 2010

Jag och mina hobbies

Som jag kanske har nämnt tidigare så tänkte jag och Björn försöka få till ett giftermål någon gång under nästa år. Vi har dock lite problem med att bestämma vart vi skall vara, Jönköping eller Gotland. Det finns många för - och nackdelar med båda ställena men förhoppningsvis kommer vi fram till något som vi båda är nöjda med.

I vilket fall som helst så finns det lite annorlunda traditioner på Gotland jämfört med fastlandet. Man har till exempel något som heter brudvisning. Det inträffar kl 21 på kvällen, man bryter upp bordet och sträcker på benen, brudparet går sedan ut från lokalen för att möta de som vill se bruden utanför, dvs de som inte blev bjudna på bröllopet men ändå vill snika in lite halvt på festen.

Det jobbas även med något som heter Äreport, och det är här jag är lite skeptisk. En äreport (se bild nedan) är som en slags midsommarstång som de bjudna till bröllopet snickrar ihop dagen innan . Den skall sedan kläs med första bokstaven i namnen på de som gifter sig, i vårt fall B + J. Sedan hänger man upp saker som man förknippar med personerna. Alltså deras intressen. För Björns del blir det här ju jättelätt, det är bara att hänga upp ett par fotbollsskor och lite verktyg. Rejäla hårda intressen som man kan ta på liksom.

För mig däremot... Alltså jag är ju nu 28 år gammal och jag har inga intressen. Jag har faktiskt inte det. Eller räknas titta på TV? Läsa bloggar? Jag tycker ju om djur och hästar men i ärlighetens namn har jag inte ägt ett djur på typ 6-7 år och jag har inte suttit på en hästrygg på 10 år. Jag är ju på gymet ibland, men som en hobby? Nä snarare något nödvändigt ont. Man kanske kan hänga upp en vetelängd? Fika tycker jag ju är kul.

Eller så kan de ju bara fylla hela äreporten med nässpray, det är nämligen mitt största intresse just nu.

4 kommentarer:

Fia sa...

Det går ju alltid hänga upp en liten bloggdator? Och en vetelängd låter väl utmärkt, jag hade varit stolt över att få en vetelängd som symbol för mitt liv!

Laura sa...

Vilken mysig tanke med porten! Den är fin! Du får väl hänga upp Polly och Dino på den då!? ;)

Jullan sa...

Jag ändrar mig, vetelängd låter så pansjo - jag vill mer vara en söt cupcake eller något.

Polly och Dino skall vara i säkert förvar den dagen vi gifter oss. ;)

Helena sa...

åh den där porten låter som en kul idé... jag börjar från och med nu planera för att den är med vart ni än gifter er, hihi mohahaha... för det finns nog några som kan spåna och hitta dina intressen :)