måndag 6 september 2010

Paris it is!


Vi har bestämt oss, det blir Paris! Viva la France och allt det där. Lika bra att börja plugga in några fraser för någon engelska bjussar de ju inte på. Har kollat 3 hotell på nätet, ingen av dem har ens engelska som val på sin hemsida. Det är service!

I vilket fall som helst så har jag efter lite googlande förstått att det är området Marais som gäller. Har fått lite tips av en gammal granne som bott i Paris ett antal år men är det någon annan som har något klokt att säga är det bara att hojta till. Vi är mest sugna på att bo på ett OK hotell i ett område där det finns mycket mysiga restauranger och fik, lite second hand och mer billig shopping. Det där med att hänga på Chanel och Louis Vuitton är liksom inte aktuellt för vår del.

Björn har aldrig varit i Paris och min kunskap är minst sagt bristfällig då jag var där i 12 års åldern med familjen. Jag längtade mest efter Disney World och kommer följaktligen inte ihåg ett skit. Mamma och pappa är nog inte till mycket större hjälp. De tältade i Paris en gång 1975. 1976, ett år senare föddes min bror...

Så hotell, sevärdheter, restauranger, parker, museum, offentliga toaletter - give it to us!

3 kommentarer:

AnneSophie sa...

Minns du Anna Ejmefors? Hon bor ju i Paris och har säkert massor med bra tips (hon finns på FB).

Alexandra sa...

Sweet. Maila mig alexandrastromberg@gmail.com så ska jag skicka värsta bästa dok. PUSS

Åsa från Fi sa...

Har massor av tips! Har ju bott där och varit där minst en gång om året tills att hmm... något kom emellan. Har ett dokument från en annan Paris-kompis som jag kan mejla över om du vill - samlade bra/ lite speciella restauranger o shopping o häng. När ska ni åka? Mitt tips är oktober eller mitten/slutet av mars!

kram