torsdag 23 september 2010

Mat och sovstrejk

Är det inte härligt med barn? Jag har precis utkämpat det stora matkriget med båda barnen. Just nu är det bara spott, spy och stoppa fingrarna i munnen som gäller. I vanlig ordning skyller jag på att det nog måste vara tänder på gång. Det har jag skyllt på i samtliga sammanhang de senaste 6 månaderna.

Min taktik för att få i dem mat är följande:
- Vara jävligt snabb när de gäspar eller skriker. Mindre populärt och dessutom risk för hostattacker.
- Blanda hälften av skeden med fruktpuré. Mindre populärt men funkar OK.
- Ta varannan sked fruktpuré och varannan mat. Mindre populärt.
- Tvångsbända upp munnen. Funkar nästan aldrig.

Har ni några tips att dela med er av? Såna där "åh här kommer flyget med mat till Polly" funkar inte. För övrigt antar jag att det här är det perfekta tillfället att introducera egen lagad mat eftersom de ändå inte äter burkmaten nu heller.

Nu kanske ni tänker - åh va jobbigt det måste vara med två barn som håller på, hon måste önska att hon bara hade 1 barn. Där har ni fel, i dessa lägen önskar jag att jag inte hade barn alls. Vare sig ett eller två.

När det gäller sömnen är det en blandad kompott. I förrgår sov de till 5 men då vaknade jag och fick någon briljant idé att det nog var lika bra att mata dem innan de vaknade till alldeles för mycket och inte skulle somna om. Sagt och gjort - jag matade och båda vaknade till och blev skitpigga vilket resulterade i att vi var vakna mellan 5-6.15 för att sedan somna om i någon timma till. Å andra sidan hade de förmodligen vaknat strax efter 5 av sig själva och då hade jag förmodligen suttit i samma sits igen.

Återigen kanske ni tänker - 2 barn - gud va jobbigt, hon måste önska att hon bara hade 1 barn i dessa lägen. Nej - i dessa lägen när det handlar om sömn (läs hela natten) så önskar jag att jag inte hade barn alls.

8 kommentarer:

Tom sa...

Sätt på Pingu, Fåret Shaun eller Drömmarnas trädgård på datorn (Drömmarnas Trädgård för yngre barn som era). Sätt datorn på bordet framför dom små liven, om ni har en Lap. Programmen hittar du på svt-play. Det fick Leon att tänka på lite annat iaf!

helena sa...

med en skyddsplast på datorn ;)
mitt förslag är att hyra hem den kristna damen med gitarr till Polly.
vad gäller Dino... hmm hota med Löwet?

Karolina sa...

Vi kör med att de får en egen sked att sitta och mumsa på. Än så länge distraherar det dom, när de får för sig att matvägra. Peppar peppar...

Fia sa...

Emmy äter mycket bättre om hon får pilla i sig några små korvbitar eller nåt själv under tiden. Då går det lura henne också, och stoppa in skeden precis när hon gapar för att stoppa in en korvbit.

AnneSophie sa...

Leon och Isac brukar få morotsstavar att suga på, de smakar ju gott och jag kan då lura in en sked då och då (de har dock inte tänder än så de kan inte bita av dem). Annars brukar det funka att ge dem små brödbitar och när jag är på väg att stoppa in en i munnen på dem så får de mat istället och sen brödbiten efter det såklart.

Jag är också så fruktansvärt trött på att behöva trilska i dem mat!

Jullan sa...

Jag hade gärna velat att de haft lite småbitar att pilla med själva men eftersom de inte fått några tänder än så känns det som att det får bli mosad mat ett tag till - och det är inte aktuellt att äta själva för då har vi det i exakt hela huset.

Att de inte bara kan inse att man måste äta lite granna?

Karolina sa...

Alltså, de äter inte med sin egna skedar. Oh, no... men de glömmer bort att knipa med munnen... Eller så är det så att ni har slugare barn än vi..

AnneSophie sa...

Brödbitar funkar bra även om de inte har tänder! Jag brukar dock ge dem själv istället för att de äter själva - för då hamnar bitarna ändå inte i munnen =)