onsdag 18 augusti 2010

Stukat självförtroende

Jag skall villigt erkänna att jag inte är någon gourmetkock. Jag tycker egentligen inte det är särskilt kul att laga mat alls även om det har blivit bättre sen vi flyttade till Linköping och fick en fantastisk induktionshäll på köpet. Men att kocka ihop lite barnmat kan ju inte vara så jävla svårt?

Jag har nu testat följande maträtter med följande resultat:

- Spagetti och köttfärssås enligt recept från bok vi fick från barnmorskan. Jag tyckte faktiskt den var rätt OK, lite menlös kanske men det var bra smak på den ändå. Resultatet av detta - 2 barn som vägrade att äta.

- Kyckling, morötter, potatis och palsternacka - recept direkt från barnmatsburken. Denna blandning går väldigt bra att äta ifrån burk så då tänkte jag att det borde gå bra när jag gjorde också. Resultat - Nej nej och åter nej.

- Egen fruktpuré bestående av banan och äpple. Resultat - Dino kväljs och spyr, Pollys mun blir ett streck.

Har jag världens mest otacksamma barn eller avger mina kastruller och pannor en smak som de hatar? Jag röstar på det första förslaget. Jag skall dock villigt erkänna att Dino åtminstone försöker att äta. Han gapar stort men sen vrids ansiktet ihop till en citron och han verkar få känslan av att det växer i munnen på honom och att han omöjligtvis kan svälja detta. Polly gapar inte alls utan bildar ett streck med munnen där inget kan passera. Detta samt hennes nya grej - skaka på huvudet i ett bestämt nej. Jag har en känsla av att detta är något vi kommer få se ett flertal gånger framöver.

I dagsläget gör vi åt ca 3-4 barnmatsburkar per dag. Det blir typ 40-50kr per dag. Det blir typ 300 kr i veckan. Ni fattar - det går inte. Jag smakar ändå av all mat, tycker den är helt OK om inte bättre än burkmaten. Läste att man skall låta barnen ta maten själv men det är inte aktuellt än på ett tag hemma hos oss. Just nu är det nämligen roligast att smeta ut all mat och det finns ingen som helst plan att stoppa in den i munnen. Det känns som att det kanske är aktuellt senare när bitarna blir lite större och de kan gnaga lite men eftersom inga tänder kommit än får vi nog vänta lite på det.

Jag vill inte ens tänka på hur mycket glasburkar vi går ner och lämnar i soporna per månad. Det kommer sluta med att vi får sälja lägenheten, flytta ut till en husvagnscamping och bo i någon risig låda utan hjul och värme. Kanske har vi ett gasolkök där vi kan värma lite Bullens varmkorv tillsammans med mögligt bröd. Eller så får vi äta ravioli på burk vilket vid närmare eftertanke säkert passar barnen bra - burk som burk liksom.

3 kommentarer:

Anne Sophie sa...

Åh vad jobbigt! Å usch vad dyrt...jag måste genast börja laga mer egen mat! Mina barn vägrar dock ALL mat förutom gröt...det blir att trycka i dem så mycket det går...

Hoppas att de snart vänjer sig!

Fia sa...

Men hey! Snacka inte skit om Bullens, det är ju toppklass!

Fia sa...

Men hey! Snacka inte skit om Bullens, det är ju toppklass!