torsdag 20 maj 2010

Samlar energi

Det ser ut som ett bombnedslag här hemma. Precis innanför dörren står det ungefär 108 par skor, det ligger två ej ihopmonterade barnmatstolar från IKEA, det står två liggdelar till vagnen samt en massa papper och flaskor som skall till återvinningen.

Fortsätter man längre in så är vardagsrummet total kaos med babysitters, babygym, diverse leksaker, strumpor, Björns och mina kläder, obäddad gästsäng, en komatta som är så smutsig att jag är osäker på vilken färg det var på den från början samt ett glasbord som numera är frostat.

Köket skall vi inte tala om.. stekpannor från gårdagen, shotsglas som min kära sambo och hans kollegor var hemma och slabbade i sig lite snabbt igår innan de hade avskedsmiddag för Björn, ännu fler flaskor som skall till återvinningen och rester från barnmaten på både golvet och bänkskivan.

Badrummet.... hårtstrån, hårtstrån och ännu mera hårstrån. Badkar med avlagringar, blöjhink som luktar pyton trots att det inte är några blöjor i just nu. Icke att förglömma små babykläder överallt som man inte riktigt vet om det är tvätt eller inte.

Sovrummet. Obäddat. Det räcker så.

Jag blir trött bara jag funderar på vart jag skall börja. Mitt i alltihop så finns det nämligen två extremt gnälliga barn som idag fått sin andra vaccinering och därmed inte kan sitta själva i ens två sekunder i babysittern. Jag har dopat dem med alvedon och hoppas att det snart skall slå till och göra dem ofantligt trötta i helst 2h. SEN kanske jag kan börja röja lite.

Och ni trodde att man bara var ute och hängde i solen när man var föräldrarledig....

Inga kommentarer: