söndag 30 maj 2010

Men håll käf.....

Idag var vi med om världens störigaste grej. Dino toklackade efter en för honom alldeles för lång promenad där han var tvungen att ligga ner i vagnen. I början sket vi i att han skrek och gick vidare men till slut så var det bara att plocka upp honom, sätta sig på närmaste parkbänk och börja trösta.

Då kommer det förbi en hurtig kvinna i 35+ med sin yogamatta och stannar till och frågar om han är ledsen. Vid det här laget var Dino som en pinne och hade tårar som sprutade ca 3m. Jag hade lust för att fråga henne om hon var helt dum i huvudet men överlät snacket till Björn som snällt och fogligt sa något om att han var lite trött. Tyvärr nöjer sig inte hon med det svaret utan skall stå och prata i typ 5 min och komma med tips som "han har säkert lite ont i magen" och dessutom passa på att fråga mig ifall jag fortfarande ammade. Jag var redan på rätt dåligt humör men hon tog ju fan priset.

Gå och dö. Fast det sa jag inte men jag tänkte det högt flera gånger. Man lägger sig INTE i andras barnuppfostran så länge det inte är någon som slår sitt barn.

3 kommentarer:

Fia sa...

Ååååh vad irriterande! SÅ inte okej. Har varit med om samma och det är skottpengar på såna där.

Jag satt med en trött, hungrig och förmodligen febrig Emmy på A6, som grät och grät. En tant går förbi och lägger huvudet på sned och säger medlidsamt: "men hon är ju så hungrig!" Jag kan inte hålla mig utan fräser: "Ja, hon får ju aldrig nån mat!" kompat med en väl sammansatt ramsa som aldrig uttalades.

Jullan sa...

Men Fia, inte hade du med barnet till A6? Du vet väl att man inte skall vistas i offentliga miljöer förrän de är helst 10 år gamla. Innan dess skall du sysselsätta dig själv hemma med mat/bak och städ. Annan mänsklig kontakt är inte tillåten!

Louise sa...

Tur att det inte är dig jag träffar i parken när jag är pratglad...för jag skulle säkert säga något liknande men av välmening...bäst jag slutar nu...