lördag 10 april 2010

Älskar...

...att jag och barnen somnade om en timma mellan 9-10. Det behövde åtminstone jag. Natten har väl gått bra förutom att jag börjar misstänka att Dino har mask i magen eller något. Han vaknade vid halv ett och hade en jag-måste-äta-precis-nu-men-helst-för-10-min-sen upplevelse. Hade en snabb överläggning med mig själv;
a) försöka få honom att somna om med risk för 20 min skrik och sedan en kille som vaknar en gång var 20e minut i 3h
eller
b) ge honom den förbannade mjölken och hoppas på att han blir tyst efteråt och sover ett par timmar till.
Det fick bli B eftersom jag var ensam. Sket i att mata Polly eftersom hon verkade sova så gott. Vid 4 vaknade hon till och antydde att hon kunde tänka sig lite mat. Snabb som en vessla vaknade Dino också och lyckades naturligtvis överrösta sin syster med ungefär 120db så då var det ju bara att trycka in en flaska till i munnen på honom samtidigt som jag matade Polly. Detta krävde tyvärr att jag var tvungen att tända en lampa. Ett litet tips - tänd inte lampor om ni inte absolut absolut måste. Det gör nämligen att barnen tror att det är morgon och dags att gå upp. Efter att jag var klar och hade släckt tog det väl ungefär 20 min innan de kunde tänka sig att somna om. Woho 2h mer sömn och sedan började det vanliga morgonhärjet. Den här gången hade jag dock tänkt till och tagit upp babygymmet i sängen och bäddat in det med kuddar och täcken så ingen bebis skulle kunna åka ur. Då tänkte jag att de kunde ligga där och sprattla medan jag sov lite till. Det tänkte inte dem. Så vid 07.20 var vi uppe och tittade på en repris från Hockeykväll, såg ett Vänner avsnitt samt tittade på tjockisarna i Biggest Looser. Lagom till att morgonen verkligen började, dvs när Nyhetsmorgon börjar så somnade vi då om.

Nu skall vi ladda med ännu lite mer sömn så att pappa Björn får ta hand om ett par överenergiska barn när han kommer hem. Det är han säkert laddad för.

Inga kommentarer: