torsdag 11 februari 2010

Maj-Björn

Ja det kanske är på plats med en förklaring för de som inte är från Jönköping gällande originalet Maj-Björn. Han ligger klart på topp tio över de mest ..eh..intressanta människorna i Jönköping. Maj-Björn hette Thomas från början och gick om jag inte minns fel i min mosters klass eller parallellklass i mellanstadiet ute i Gräshagen. Sedan gick något fel och han bestämde sig för att lägga till namnet Maj. Någonstans efter det gick det nog ännu mera fel för helt plötsligt skulle håret färgas rött och ett par röda mjukisbyxor satt ständigt på tillsammans med en blå HellyHansen kofta. Kombinera gärna detta med lite svart mascara hängande under ögonen och ett par rejäla chipstuttar så har du en härlig bild framför dig.

Jag minns när vi bodde ute på Kettilstorp och jag åkte bussen upp till stallet dagligen. Det gällde att borra ner blicken i golvet vid Skogskyrkogården för i 8 fall av 10 skulle Maj-Björn på samma buss. En sak kan man säga om honom och det är att han inte är blyg på att prata. Det skall pratas med allt och alla vilket kanske inte var någon drömsituation när man var i 12 års åldern. Dock skall det noteras att Maj-Björn är av väldigt fredlig karaktär och har nog aldrig gjort någon illa. Mitt bästa minne av honom är när han högt och tydligt frågade sin omgivning ifall någon hade en tampong att låna ut då han helt plötsligt fått sin mens.

Vill du läsa om flera sköningar och original så hittade jag en länk till Ankdamm, något slags forum över saker som händer i Jönköping. Intressant läsning - jag saknar dock ett antal kända personer såsom Skrik-Åsa och han muppen som har en radio fasttejpad runt huvudet.

5 kommentarer:

Fia sa...

Hahaha, tack för Maj-Björnlektionen, den är nästan värd att lägga ut på Wikipedia! En annan lite lyckad Jönnetbo vi minns är ju slickemannen, kommer du ihåg honom? Satt på Bernards med kaptensmössa och slickade på grejer. Han var ju dock inte så fredlig av sig, utan kunde bli skapligt arg om man inte kunde hålla sig utan råkade skratta en smula. Vilket ju är fullt förståeligt.

Anonym sa...

Oj vilken info! :0) är själv från Jönköping men allt det där visste jag inte om honom...ha ha
Sen har vi ju lappmannen som gick runt på stan med sin fru/syster (?), visst va det nåt om Olof Palme.....?

Laura sa...

Och vad hände med han som hade plastblommor fastlimmad på hela sin cykel och promenerade längst "downtown" Jönnet med radiomusik? Eller minns ni string-gubben??? Åååå...
Som valde ut ett perfekt ställe på stranden - just FRAMFÖR ett par unga snygga tjejer som låg och stekte i sanden - för att sedan böja sig fram och ta av sig byxorna varpå ett par blå string gömde sig under, så de stackars tjejerna fick sig en fin utsikt - eller vad man vill kalla det?
Puh...
Sicka karaktärer! Underbara Jönköping!!!

susub75 sa...

Jag har idag hört att Skrik-Åsa har lämnat detta liv. Det är hemskt. Finns det någon som vet säkert?

Anonym sa...

Tyvärr ska det stämma att Åsa har dött.
Hoppas att hon får ett bra liv på andra sidan och att det blir mycket glada skratt.
Åsa sitter säkert och sjunger där nu för hon hade verkligen en underbar sångröst!
Vila i frid goa Åsa.