söndag 21 februari 2010

Konsten att köpa en TV på Blocket

För det första så vill jag att ni skall veta att jag har Björns tillåtelse att skriva om detta och för det andra så är jag mer än 100% säker på att personerna i fråga aldrig skulle hitta till min blogg ändå. Med det sagt så skall jag nu berätta om dagens pärs jag upplevt - historian om när en av Björns bröder skulle köpa en ny TV.

Det har varit på gång ett tag att de skulle köpa ny TV och brorsan har ringt Björn ett par gånger för att rådfråga om vilket märke som gäller. Björn har varje gång sagt att det nog inte spelar så stor roll när det gäller de stora märkena såsom Philips, Samsung eller LG. Nu hade dock brorsans fru ringt och förhört sig med sin morbror och var helt plötsligt på det klara över vad som gällde. De skall ha en märkesTV och det är viktigt att det är LCD istället för plasma. Och har morbrorn sagt så - då är det så!

Sagt och gjort trodde vi och var beredda på att visa dem vägen till närmaste Elgiganten men då kommer det fram att de skall hitta den på Blocket. Så idag medan Björn var iväg och köpte lite frys/kyl och andra grejer till stugan så satt de här hemma och letade annonser på Blocket som skulle kunna passa. Kvar var alltså jag och två barn ensamma med två bönder från Gotland som skall hitta en så bra och perfekt TV för så lite pengar som möjligt. Den stora anledningen till att de skall köpa TVn på Blocket är dock inte för att eventuellt göra ett klipp på en billigare TV, nej nej det är för att de skall slippa betala TV avgiften... Om man köper den i butik så måste tydligen butiken skicka in papper till Radio/TVtjänsten och då skulle det ju kosta dem typ 1500:- om året. Nu kanske inte kanal 1 eller 2 producerar allt för mycket bra TV men det är ju ändå rätt skönt att åtminstone ha två kanaler att välja på när det är reklam på alla andra. Men icke.

De ringer i rask takt till 3-4 st säljare men många av dem har tydligen telefonen avstängd eller svarar inte. Frugan blir mer och mer irriterad och lämnar för ungefär 7e gången i ordningen ett meddelande till en Thomas att han verkligen verkligen måste höra av sig nu för de skall med båten hem till Gotland kl 20 och det börjar bli ont om tid. Stackars Thomas - han hörde säkert ungefär hälften av vad hon sa då hennes dialekt är betydligt bredare än Björns. Utöver detta så muttrar båda till och från att "de där Katarina och Sofia verkar ju ha hur mycket som helst att sälja". Jag lyssnar bara med ett halvt öra men får verkligen kämpa för att kväva mitt skratt då jag inser att de på allvar tror att det är någon som heter Katarina och Sofia när det i själva verket står Område: Katarina/Sofia vilket är en del av Södermalm.

I vilket fall som helst så ringer de till en kille i Salem som skall sälja en TV för 9000:-. Frugan erbjuder honom 5000:- och lägger till något i stil med "take it or leave it". Killen verkar tycka att leave it är en bra idé eftersom han inte är sugen på att pruta ungefär halva priset. Efter lite dividerande så ber han frun att köpa en TV av någon annan varpå hon svarar "ja men det är ju ingen som svarar i telefonen!" Att han inte la på i hennes öra är för mig en gåta.

Till slut hittar de en TV i Hägerstensåsen och för att de skall hinna och få med sig sin TV i tid förbarmar sig Björn över dem och kör ut dem dit. Så nu finns det ett styck 42" TV hemma hos brodern i ett rum som är ungefär 8m2.

Vi bestämde oss raskt för att skjuta på Gotlandsresan i en vecka. Det känns som att vi fått en rejäl dos och behöver vila upp oss lite innan nästa gång!

2 kommentarer:

Louise sa...

ibland bedrar snålheten visheten...

Jullan sa...

VErkligen. All den energin, tiden och bensinpengar de la ner gick förmodligen jämt upp med att köpa den direkt på Elgiganten och ev få betala en avgift.