måndag 30 november 2009

Dagens besök på SÖS

Jag är en del av inventarierna på Specialistmödravården nu. Jag känner igen nästan alla sköterskorna och de flesta läkarna. Jag vet exakt vart alla provtagningsrummen finns och i vilken ordning jag skall gå. Ungefär i alla fall.

Man börjar med att anmäla sig i luckan.
Sen går man och hänger lite i väntrummet och tittar in vilka andra miffon som är där. Idag var jag tex helt ensam men i fredags fanns det inte ens sittplats till alla.
Sen går man och kissar i en mugg och klistrar på ett klistermärke med namn och personnummer på den och ställer den i en lucka.
Sen får man ta blodprover och de analyserar kissprovet - äckligt för dem, bra för mig.
Sen får man gå och bli uppkopplad med en CTG apparat. Det är en apparat som mäter hjärtslagen på bebbarna. Har man tur får man vara i ett eget rum. Idag fick jag ligga jämte en kvinna som hade diverse märkliga ljud för sig. Väldigt lågt hummande och rätt som det "mamma" "pappa". Hennes man satt och läste en tidning jämte. Rätt som det kommer det in en sköterska och säger till henne "Åh va duktig du är, nu skjutsar vi upp dig till förlossningen för nu är snart halva värkarbetet klart". Hon var med andra ord väldigt väldigt tyst. Själv planerar jag att föra lite mer liv.
Sen får man sitta och vänta på att en läkare skall komma och titta igenom alla proverna.
Idag hade jag en ny manlig läkare som såg ut som "Sideshow Bob" i Simpsons. Han satt mest och hummade och gick igenom mina prover och sa att jag hade havandeskapsförgiftning. Ja det vet jag redan sa jag. Jaha sa han. Och sen hummade han lite till. Efter ett tag frågade jag om det är så att vi kanske skulle göra ett ultraljud också för att se att bebbarna verkligen växer som de ska. Bra idé sa han och sen hummade han lite till. Med andra ord kändes han lite sådär.
Sen fick jag åka hem och så skall de ringa när de fått svar på blodproverna jag lämnade.

Detta är alltså vad som händer och sker när man är där. Skall dit igen på onsdag och på fredag som jag vet om nu men det kan säkert mycket väl bli ett par till besök inklämda. Härligt.

Inga kommentarer: