torsdag 29 oktober 2009

SÖS-kurs

Var helt slut igår när jag kom hem så jag orkade knappt öppna upp datorn förutom att kolla in på Försäkringskassan och beställa ett BankID, vilket ju är ett kapitel för sig att ordna med.

I alla fall så var vi på någon slags föräldrarkurs på SÖS för tvillingar som då specialiserade sig på just förlossningen. Jag har ju som ni sedan tidigare kunnat läsa haft lite bryderier om vad jag skall göra för att få ut de här och hade hoppats att få lite mer svar på kursen igår kväll. Visst fick vi information och de pratade ju rätt mycket om det här med en "vanlig" förlossning så jag antar att det är vad de förespråkar ifall alla förutsättningar för det finns men som vanligt så fick man liksom inga personliga åsikter från dem professionella. Jag hade väl i och för sig kunnat ställa lite mer frågor också men jag var så fantastiskt trött. Kändes sådär kul när man satt mitt emot en TRILLINGmamma som såg precis hur liten och fräsch ut som helst, trots att hon var i v 31.

Med på kursen var dock någon som inom loppet av ca 2 min lyckades bli mitt, och säkert Björns hatobjekt också. En överentusiastisk förstagångspappa i 35+ åldern. Först trodde jag att han hade tics eller något eftersom han var tvungen att humma och hålla med i precis allt de två barnmorskorna sa. Och då menar jag ALLT. Men sedan insåg jag att nähe han var en sån där som ville veta precis allt och som dessutom förmodligen redan visste precis allt. Jag tror seriöst att han antecknade 4-5 A4 sidor vilket gjorde att vi andra såg sådär lagom förslappade ut som inte ens hade orkat ta med oss en penna. Han ställde tusen frågor, gärna om precis samma sak som de just gått igenom. Hans fru verkade mongo med. Det baserar jag mest på att hon redan nu hade bestämt sin förlossning och att hon ville stå i någon slags position som påminner om när man står med ryggen mot väggen och benen rakt ut, stolen eller vad det heter. Det och att hon inte skulle ha någon bedövning var hon redan på det klara med. Good luck.

Summa av kursen: Jag vet fortfarande inte vad jag skall göra.

2 kommentarer:

Anna sa...

Nu triggar jag säkert igång en del här, men alltså om du har möjligheten att välja finns det väl bara ett alternativ.
Ett snitt är också en förlossning och du måste ju tänka på att det är två som ska ut. Tänk om det skulle gå fint med nr1 och så krånglar nr2 på ngt sätt. Ett urakut snitt kan ju inte vara ngn höjdare. Du kan ju föda vaginalt nästa gång:-)

Jullan sa...

Så tänker jag lite med, förutom den där delen med att jag kan föda vanligt nästa gång. Det blir ingen nästa gång förstår du! ;)