onsdag 16 september 2009

Tvillingklubben

Vi blev rekommenderade av barnmorskan att gå med i något som heter Tvillingklubben. Det är en klubb för alla föräldrar som skall få tvillingar, har tvillingar eller för tvillingar själva. Tanken är att man skall kunna utbyta erfarenheter, få läsa mer om enbart tvillingar och annan matnyttig info.

Låter ju bra, eller hur? Det är det inte. Vilken nit vi gick på. Jag vill härmed utlysa en varning för alla som eventuellt hade tänkt att gå med. Det här är det sämsta jag någonsin varit med om. Forumet är aktivt med ungefär ett inlägg i månaden, på sin höjd. Faktan är ju densamma hela tiden så när du väl läst den en gång så finns det liksom inte så mycket mer att läsa. Men körsbäret på tårtan måste vara DVD-filmen som kom med i samband med vårt medlemsskap.

I lördags, efter alla släktbestyr så bestämde vi oss för att sitta ner och titta på filmen eftersom TV-utbudet var skitdåligt. Först så är vi övertygade om att det är något fel för filmen börjar nämligen på norska. Men icke, det är alltså en film på norska vi skall genomlida, visserligen med textramsor men ändå. Filmen är dessutom inspelad någon gång runt 1987, rollerna innehas av ca 7 mammor där alla är apfula och över typ 42. En av dem ammar konstant i varenda scen och ser ut som första klassens mjölkkossa när hon frenetiskt klappar barnen på huvudet samtidigt som båda hänger i varsinn tutte. (Note to self: dubbelamning sker bakom stängda dörrar) Utöver de här mammorna som inte direkt ger någon koppling till mig så har vi en skäggig läkare i 65 års åldern som sitter och läser innantill i ett manus om tvillingar. Eller så är han väldigt skelögd men någon kamerakontakt är det inte.

Filmen ger liksom ingen som helst lycka över att vänta tvillingar och dessutom inte några bra tips direkt heller. Björn lyckades snappa upp något som han tyckte var bra men jag har redan glömt vad det handlade om. Vi garvade i 10 min först och sen somnade jag.

Detta är med andra ord inte en film vi rekommenderar och jag skulle tro att den faktiskt är sämre än alla Van Damme filmer tillsammans. Och då är det illa.

Detta kommer dock inte hindra oss från att tvinga alla i vår omgivning att titta på den innan de får komma i närheten av twinsen.. hehe.

4 kommentarer:

Anonym sa...

filmen låter PRECIS som en sån rulle som jag och björn skulle gå o hyra. nästa i klass med "the signal" som du recenserade så väl om.

Jullan sa...

Det är bara att lämna din adress så lovar jag att skicka den med expressbud omgående.

Underbara tvillingar sa...

Spana in Familjeliv.se istället, där träffade jag 4 blivande tvillingmammor, där vi alla skulle få dubbelt upp samtidigt (typ). Vi har nu träffats i 2 år regelbundet. Jätteskönt med likasinnade! Vanliga mammor är liksom bara vanliga mammor (ett barn åt gången mammor), vi (ja du , jag och alla andra dubbletmammor) är supermammor utan dess like!
Tvillingklubben suger, ni skulle ha frågat oss först
kram kram

Jullan sa...

Haha ja i fortsättningen vänder vi oss till er innan vi gör något alls! :)