torsdag 3 september 2009

Dricker du för mycket?

Nu har vi lanserat den nya versionen av Alkoholprofilen, snygg va? Vi har samarbetat med Forsman&Bodenfors i detta projekt. Alkoholprofilen har funnits sedan 2003 och testet är framtaget i samarbete mellan Svenska Alkoholkommitén och Systembolaget/IQ. Med andra ord har vi alltså bara gjort själva designen och funktionaliteten - inte kommit på vilket resultat du får när du är färdig med ditt test.

Jag kan tycka att testet är lite väl hårt, det är ju nästan så att jag får en varning trots att jag inte druckit en droppe på ett halvår. Björn, som numera inte heller dricker särskilt mycket, fick också rätt höga poäng mest pga att han svarade "Ja någon gång" på frågan ifall han gjort någon ledsen när han druckit. Vem har inte det liksom? Och dessutom uträknat på alla år som man faktiskt festat. Hans resultat blev följdaktligen "Du dricker inte så mycket men när du gör det ställer du till problem" vilket faktiskt inte stämmer alls. Killarna på jobbet som är från andra länder där en öl efter jobbet eller till lunchen mer är standard än tillfällighet håller på att garva ihjäl sig åt det här testet och våra svenska normer..

Men samtidigt så är, enligt pressrelasen, inte syftet med testet att lägga förbud på folks drickande utan snarare ge folk en tankeställare och att man börjar fundera lite över sina konsumtionsvanor. Vare sig de är bra eller dåliga..

Så gå in och testa, www.alkoholprofilen.se

1 kommentar:

Anonym sa...

riktigt bra! fantastiskt användarvänligt.