tisdag 11 augusti 2009

Dubbelt så kul?

Jag vet inte vart jag skall börja.

Ultraljud idag. Två huvuden flashar förbi väldigt snabbt. Jag och Björn till barnmorskan; är det två? "Ja, visste ni inte det?"

Nej. Nej det visste vi inte även om jag gått och grämt mig lite över att jag kanske faktiskt har haft mage från dag 1 och att jag är större än Åsa på jobbet. Björn är ju dessutom tvilling och har förbannat mycket kusiner och andra släktingar som har tvillingar men eftersom det tydligen ligger på mammans sida så har vi inte oroat oss. För jag har nämligen inga tvillingar i min släkt. Jag har ringt och dubbelkollat med mormor och hon vet inte om några, pappa har heller inte några på hans sida. Är det mutantbarn jag bär på? Det är dock tvåäggstvillingar vilket hon kunde säga till ganska stor säkerhet. Vi sa inget om kön men förmodligen är det väl så att det är en pojke och en flicka. Med andra ord så är vi klara med barn efter detta. Björn får knipsa av något i sin snorre för det här är ju mer än tillräckligt.

Fortfarande i rätt mycket chock. På vägen tillbaka gick vi igenom en del (o)tänkbara scenarion - vad händer om man bara tycker om ett av barnen? Eller om det ena barnet blir jättesött och det andra ser ut som Shrek? Jag vet att svaret är att det spelar ingen roll och att man älskar dem lika mycket ändå - men tänk OM!

Och min sista fråga; betyder det här att jag kan äta för tre nu?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men grattis Jullan!! två på en gång är ju dubbelt så mycket kärlek <3
kramar Johanna F

ALVA.B sa...

Häftigt!! Se det positivt du får vara hemma mkt längre & tycker absolut att du ska äta för minst 3!!

Anonym sa...

ojoj! grattis va skoj. dubbelt upp me kärlek:) min kompis sara fick ju tvillingar i våras, kanske kan byta lit tips me henne! de har iaf flyttat till hus efter att ha levt me de små liven i en liten etta plus 3 hundar..hehe
än en gång grattis!
kram karin (åsas kompis)