onsdag 12 augusti 2009

Så här är det

Det här blir någon form av pressrelease känner jag eftersom jag fått ungefär tusen frågor sen igår. Jag, eller vi har inte svaret på dem alla och lär inte ha det förrän vi står mitt uppe i allt men jag skall försöka förklara lite hur vi känner så alla kanske förstår.

Att få tvillingar är få förunnat. Jag har som sagt var inga i min släkt som jag vet om, mamma vet inga, pappa vet inga och mormor vet inga. Med andra ord är det lite svårt att lista ut varför det blev som det blev då det enligt alla regler och lagar är mamman som nedärver tvillinggenen. Vi har börjat fundera lite på om det kan vara för att jag har ätit p-piller under en hiskelig massa år och att kroppen nu efter jag slutade bestämde sig för att ”nu jävlar ska här produceras”.

Hur som så är situationen sådan att vi väntar vad som verkar vara ett fullt friskt tvåäggstvillingpar just nu. Jag har nog sagt till precis alla jag känner och träffat att ”vad som helst utan tvillingar” och till viss del så står jag fortfarande för det. Vi förstår att det kanske blir lite jobbigare än att ha ett barn, vi förstår att det inte kommer gå att köpa en vanlig Golf och åka runt i, vi förstår att vår lägenhet kanske inte är optimal om 2-3 år och vi förstår att vi kommer att behöva köpa dubbla saker av det mesta. Men samtidigt är det så att vi har faktiskt inget annat att jämföra med. Varken jag eller Björn har barn sen tidigare så för oss blir den här upplevelsen helt ny vilket också gör att det är det enda vi kommer känna till. Det är inget som säger att vi kommer få en drömupplevelse men samtidigt kan det ju faktiskt också vara så att våra räkor är helt lugna och tysta, medan någon annan kanske får ett kolikbarn – vem har det jobbigast då?

Med andra ord uppskattar vi att istället få höra saker som
”Fan, säg till om vi kan hjälpa er på något sätt”
”Jag har en kompis som har tvillingar, jag kan höra med henne om hon har några tips”
”Jag har sett en bok/studie/artikel om tvillingar där de sa en del bra saker”.

Vi har bestämt oss för att gå in med attityden att vi kommer att klara det här galant och inte låta någon annan tala om något annat för oss. Det finns så många som inte kan få barn alls eller som har stora problem så just nu känns det lite som ett I-landsproblem när man skall behöva diskutera hur vi skall göra för att klara av att byta blöjor på båda samtidigt.

Det här är vår verklighet och vår glädje som vi mer än gärna delar med er andra!


Och så här pigg, fräsch och otroligt morgontrött ser man ut i v 18 +2 när man väntar tvillingar..

PS: Jag vill så här i efterhand lägga till att jag INTE hade planerat att gå till jobbet i endast något som kan liknas vid långkalsonger och ett linne. Jag har en lång skjortklänning på mig över men den ser man ju inte hela magen i.


6 kommentarer:

Hommans sa...

Du e bra du, grymt skrivet o som sagt det kommer gå galant, just det där med att ett kolik barn e nog jobbigare än 2 små räkor... ja som sagt lycka till, ska följa dig noga nu kram kram

Alex sa...

ÅÅÅÅÅh vad fin du är jullan! Visste inte om att ni skulle få dubbelt upp. YEAY! Min kompis Karolina, som även var på 25 årsfesten som förenade din och B:s kärlek ska också ha två bebbar. En snippa och en snopp. Det var en veckas chock, en veckas gråt och skratt i kombi och sen bara glädje. Ni kanske ska mötas? Pusses

Louise igen... sa...

Gud vad fin du är!!
Klart ni fixar två! Vad jag har hört så är det inte värre än att få en, huvudsaken är nog att du slappnar av och inte stressar med andra grejer(jag hade revyn, skolan, lägenhetsrenovering, amningsproblem etc) och bara går in för att njuta av räkornas (kommer kalla dem för Forrest och Bubba) första år! Barnkläder kostar inte så mycket heller och va fan, ni kan ju köra på tygblöjor =)Njut av vad som komma skall och tanken på att ni ska få privilegiet att uppfostra två små underbarn istället för ett!!

Jullan sa...

Tack vad fina ni är, blir ju helt rörd här på jobbet!

Forrest och Bubba är ju världens bästa namn ifall det blir två killar, skall genast börja övertala Björn om detta eftersom Bill & Bull tydligen inte var OK. =)

Laura sa...

Hej vännen.
Ett stort grattis måste jag säga!
Helt fantastiskt trots allt.
Förstår att det kommer som en chock, och som om man inte redan har miljoner obesvarade frågor när man väntar ett barn, så fördubblas det säkert nu med två.
Men ni verkar starka och mogna och kommer finna i det väldigt bra.
Visserligen har jag en dotter, och det är tungt i början, men man klarar det för det ger bara såååå mycket i slutändan.
Hoppas allt är bra med dig i övrigt!
Ta vara på dig o massa kramar till dig!

Cilla sa...

Kärleken strömmar över Julle!
Fina ord, fina blivande föräldrar och 2 helt underbara små hjärtan!!!!