tisdag 24 februari 2009

Två snålfisar på stan

Igår träffades två gamla goda vänner efter jobbet för att gå på stan en sväng och inhandla diverse födelsedagspresenter till den ena vännens vän. Eftersom vännen skall göra en ögonoperation idag var hon tvungen att inhandla samtliga presenter igår, då hennes vän fyller år på onsdag. Det var lite oklart exakt vad som skulle köpas men förslag som balkongattiraljer eller cerise fluga stod dock högt upp på önskelistan.

Efter att ha traskat omkring i ca 1h i diverse olika affärer slogs de båda vännerna av att de blivit ena riktiga snålfisar. Det enda de sa om varenda sak var "Nä fy fan va dyrt" "Seriöst? 35 spänn för ett födelsedagskort? Då gör jag det själv" etc. Det avhandlades även om dyra caféer som tog betalt rejält för chokladpulver och varmvatten samt torra bullar. Till slut var vännerna tvugna att skratta åt det och konstatera att ingen av dem lever på någon svältgräns egentligen och att de kanske inte behövde skylta mer än nödvändigt med att de var från Småland.

Om någon cerise fluga hittades är fortfarande oklart då den ena vännen gav upp och åkte hem. Men det var en mycket trevlig kväll!

Inga kommentarer: