måndag 17 november 2008

Seriös after-work

Hängde med Björns jobbarkompisar på Afterwork i fredags. Den brukar tydligen oftast hålla till på ett förträffligt ställe som heter Callisti och ligger alldeles jämte Björns jobb. Tyvärr hade de fått sitt utskänkningstillstånd indraget varför vi blev tvugna att ta ett nytt ställe. Redan här kanske ni börjar reagera och tänka "Vilken typ av ställe får sitt tillstånd indraget?" - Precis.

Vi hamnade sedan istället på ett ställe som heter Soft, som ligger i korsningen Mäster Samuelsgatan/Malmskillnadsgatan. Den senare gatan är ju som alla vet den stora fnaskgatan i Stockholm och mycket riktigt såg vi både tre och fyra brudar som stod på vakt. Dessutom också ett par äckliga gubbar som stannade och plockade upp. Till detta avnjöt vi plankstek och bakadpotatis. Inget av det var särskilt gott men Björn fick åtminstone lite bernaisesås till sin planka..

Efter det fick vi en lysande idé och begav oss till Cliff Barnes. Tyvärr hade alla andra fått den idéen också och kön ringlade sig lång. Vi gick då istället till höjdarstället Flamenco. Och här gott folk, här skall jag ge er ett tips om ett hak ni förmodligen aldrig kommer sätta er fot på annars.

Flamenco är ca 35 kvm stort och har kanske världens minsta toalett. Stället är fullt av stammisar som betedde sig rätt jobbigt mot nya gäster. Du kunde få en shotsbricka med 7 shots för 150:-, och då fanns det diverse roliga smaker som "Piggelin" "Isbjörn" "Hallon" osv. Bartendern såg ut som han var direkt hämtad ur Frankenstein och gick då och då ut för att röka lite. Baren stod då helt tom under tiden men han var inte människan man ville smygsno dricka ifrån. Stammisarna bestod av en man som satt i baren och läste en tidning. Han hamnade i diverse konstiga situationer med gäster som kom in, tydligen verkade det lite som de störde honom i sin dagliga läsa-tidningen-ritual. Klockan var ju då ca 23.30 för övrigt. De andra stammisarna bestod av ett totalt neddekat par i 45+ åldern som satt och grovhånglade konstant.
På nedervåningen fanns det dock Jack Vegas maskiner vilket några i sällskapet utnyttjade friskt. Efter att ha satsat 6:- och vunnit 47:- tyckte delar av sällskapet (bankmänniskor som ser procenten) att det bara var att casha in, och vid den tidpunkten såg Frankenstein på allvar ut som att han ville kasta ut oss. Det såg det för övrigt ut som första gången också när vi beställde 8 öl på en gång, det var tydligen för mycket för honom att göra på en gång. Jag och en till tjej beställde dessutom cider på flaska som var avslagen?!?

Men det var mycket trevligt ändå och vi skrattade gott åt eländet. Vid 1 tiden gav jag och Björn upp och bestämde oss för att dra hem. Ekonomiska som vi nu har blivit så tog vi 4:ans buss istället för taxi också, stor applåd för oss!

Men som sagt, Soft och Flamenco - riktiga höjdarställen!

Inga kommentarer: