söndag 10 april 2011

Que?

Barnen fullkomligt ÄLSKAR Teletubbies. De blir helt galna och sitter och studsar i matstolarna när vi tittar samtidigt som vi äter. Ja jag vet - jag sa i något svagt ögonblick att jag inte ville att barnen skulle titta på datorn samtidigt som de äter eftersom det blir så mycket jobbigare när vi sedan är på ett ställe utan datorer, men jag får revidera det där. Att ha på datorn samtidigt är ett genidrag som gör att barn glömmer bort att de äter - och vips! - all mat i magen. Oftast i alla fall.

Men det jag ville komma till är att vi tittat på lite allt möjligt, Alfons Åberg, Bamse, Drömmarnas Trädgård, Asterix, Pippi och Emil men vi kommer alltid tillbaka till Teletubbies. Nu har vi dock sett alla de svenska och engelska versionerna. Nu är vi inne på den tyska och den nedan, men jag kan för mitt liv inte förstå vad det här är för språk? Arabiska? Turkiska? Holländska? Eller bara en konstig skånsk dialekt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Arabiska eller assyriska skulle jag säga, mest troligt arabiska. Känner igen räkneorden från ett litet projekt vi hade på min förskola: "Vi lär oss att räkna till fem på olika språk"

Anonym sa...

Ingen aning men det låter väldigt vackert, väldigt melodiöst!

Johanna S sa...

Sett alla?!?
Finns ju hur många sånna filmer som helst, Hugge älska dom oxå och vi köpte typ 2 för 79/99 på ICA jämt... Tips : )
Kram