lördag 19 mars 2011

Rödlök

Varje gång jag är och handlar tänker jag "Hm undrar om vi har någon lök hemma?" Sen köper jag på mig en sån där påse med gul och röd lök. Den gula är väl okay för den går ju åtminstone åt - men den röda? Nu sitter jag här hemma med 3 såna påsar och har ungefär alltså 10 rödlökar som bara ligger. Försöker festa till det i en sallad då och då men annars är det en rätt svåranvänd grönsak.

Vad lagar jag som innehåller 10 rödlökar? Jag är nämligen lite för småländsk för att slänga dem.

6 kommentarer:

Fia sa...

Det går att göra rödlöksmarmelad (blir egentligen mer som nån sorts chutney) som är riktigt god som tillbehör till kyckling tex.
Sitter tyvärr inte och klämmer på nåt recept, men här kanske google kan hjälpa till.

annesophie sa...

Hackad rödlök är riktigt gott i köttbullar. Tyvärr går ju inte hela 10 st åt till det men 1-2 iallafall.

Johanna S sa...

Rödlökscheesecake, världens godaste förrätt!!!

Louise sa...

Använd den till allt som du använder gul lök till. Spelar ingen roll vilken färg den har, i matlagning är lök lök. ;)

kakan sa...

gör toast med jävla massa rödlök, cremefraiche och löjrom till förrätt varje dag ;)

Mange sa...

1. Köp två ciabatta och skär i två delar
2. Smöra med både smör och Johnnys Senap
3. Lägg på ett salladsblad på varje del
4. Stek Halloumiost i skivor och lägg ut på mackorna
5. Hacka RÖDLÖK och spritsa över
6. Avsluta med att ringla honung över och ev. lite svartpeppar

Där har du 1 RÖDLÖK + en jävligt god fredagsmacka