onsdag 2 februari 2011

Googla 1-års trots

Och du kommer garanterat hamna på en tråd på Familjeliv.se. Där diskuteras detta fenomen och i vanlig ordning är det ju ungefär 98% prettomammor som beskriver det som "Åh det är bara en utvecklingsfas och var glad över att ditt barn upptäcker saker". Sen har vi de andra mupparna som skriver saker i stil med "Åh mitt lilla monster är så söt när hon slänger sig raklång när vi skall klä på oss".

Låt oss klargöra - det finns INGET GULLIGT i detta beteende. Inte någonstans.

Är det bara jag som är nära att sälja barnen på Blocket? I två dagar har det varit skrik och gråt non-stop. Detta varieras med att pilla, klättra och riva i precis allting de inte får. De vet mycket väl dessutom att de inte får för innan de skall göra något jävelskap så är de mycket noggranna med att se till att de har min fulla uppmärksamhet. När jag sedan plockar ner dem, sätter dem på golvet och säger ett klart och tydligt NEJ så sätter showen igång. Det sprutas tårar och snor, det kastas till höger och vänster och när jag sedan inte orkar med dem mer utan lämnar dem på golvet så ligger de där i exakt 2 min tills de kommer på något annat att göra. Med andra ord - fejktårar.

Hur länge sitter det här i? När går det över? Kan man bota det? Om jag skall behöva stå ut med det här i 1 månad till så kommer jag ringa jobbet och be att få börja tidigare.

3 kommentarer:

Sara sa...

Hahaha härligt att höra att inte alla är pretto! Mina grabbar är också inne i ettårstrotsen och NEJ det är inte gulligt! Idag ville jag helst lämna kvar monstrerna på dagis.....inte kul alls!!! Speciellt när man saknat dom hela jäkla dan...så fort man kommer hem så är det ett rent jäkla helvete, har två grabbar utan armhålor som vrider sig ur varje grepp, skriker, bankar huvet i golvet etc......hoppas också på svar om när i helsike det går över!,,,,

Tom sa...

Det kommer fortsätta så ett bra tag kan jag meddela..

Jullan sa...

Tom, nu var det ju kanske inte det svaret jag hade hoppats på.