onsdag 29 december 2010

Svar på frågor

Anonym sa..

Har du funderat på en comeback inom handbollensvärld?? Har för mig att du hade ett skott som dånade i ribban?!

Ho ho ho... vem kan ha kommit på den här fantastiska frågan? Jag har 3 huvudmisstänkta: Pappa, Soffa eller Annica Roos. Ge er till känna.
Som svar kan jag säga att jag alltid blir sugen på att spela handboll igen när jag ser handboll på TV eller live. Men jag har svårt att se att något lag skulle vilja ha mig eller att jag skulle ha tid att överhuvudtaget komma iväg på någon träning än mindre orka springa omkring och hålla det tempot som det faktiskt är i handboll. Jag lovar att hålla er uppdaterade om så är fallet.

Anonym sa...

Vad tror du händer när man dör?

Oj djupt. Jag vet inte riktigt. Jag är inte religiös av mig på något sätt så det där med himlen och helvetet har jag inte så mycket till övers för. Däremot så vill jag tro att man återföds på något sätt till någon eller något annat. Det vore så tråkigt om det här liksom var den enda chansen man fick. Gör det mig till buddhist?

Anonym Anonym sa...

Hur firar ni jul? Kanske några roliga släktdetaljer att bjuda på?

22 december 2010 09:07

I år blev det hemma i Jönköping med min familj. Vi har hittills kört lite vartannat år mellan Jönköping och Gotland men i år kände vi att det inte gick att släpa över ungarna för bara en helg. Det är nackdelen med Gotland, det är ett sånt projekt att ta sig dit.

Roliga släktdetaljer. Ja det roligaste måste ju vara när Björn träffade min morbror för första gången. Morbror frågar; "Har du fått något fint i julklapp då Björn" och innan Björn hinner svara alls så klämmer morbrorn ur sig "Ja själv fick jag klamydia". Eh...
Man kan säga att han har en lätt tourettes min morbror.

Anonym Anonym sa...

Vilka är era bästa respektive sämsta inköp till Polly och Dino?

Hm bästa måste ju vara babysittern. Den har fått utstå matning, sovning, barnpassning och det har varit så skönt att bara kunna stoppa i dem där. Tyvärr funkar det inte längre.

Sämsta.. Alla jeans vi köper just nu som de bara kryper hål på? Tallrikarna med sugproppar under som inte skulle kunna gå att kasta iväg? Leksakerna med alldeles för mycket ljud?

Anonym Sophia sa...

Hej Jullan!
Jag hittade hit via Louise blogg och har fortsatt att komma tillbaka.

Jag vet vem du är men vet egentligen inte riktigt varför jag vet det. Kanske har vi fler gemensamma vänner än Louise? Eller kanske träffats på nån fest? Var bodde du, vem hängde du med, vem dejtade du när du bodde i jönköping?

Och på din fråga om när barn slutar vara pilliga. Min dotter är 2,5 år och är pilligare än någonsin. Kanske att det bli bättre vid 3. Jag håller tummarna :)

Allt gott & God jul!

Hej Sophia,

Och god fortsättning.

Jag har kikat lite i din blogg och jag måste säga att jag känner igen dig till utseendet men kan inte riktigt placera dig.

Jag gick i alla fall på Ljungarumsskolan fram till 6an. Sedan flyttade vi in till stan, jag gick på Junedal i högstadiet och sedan Per Brahe i gymnasiet. Jag har haft ungefär samma kompisgäng sedan högstadiet och det har bestått av mestadels av klasskompisar.

Jag var tillsammans med en kille som heter Johan i drygt 6 år. Tja det är väl ungefär jag i ett nötskal.

Det där med att de fortfarande pillar i den åldern låter inte direkt som ljuv musik i mina öron...

Anonym Anonym sa...

Hur lång tid tog det innan din kropp kändes "back to normal" efter tvillingarna?

Ja du, 1 år har gått och jag har fortfarande något eller några kilo som sitter som berg. Men om man skall tänka direkt efter förlossningen så tog det väl 3-4 dagar innan jag kände att jag kunde röra mig relativt obehindrat utan pusta, stånga och stöna. Jag började träna lite lätt efter typ 4-5 månader och innan dess försökte jag ta mig ut på promenader så ofta som möjligt. Jag svällde ju upp något sjukt eftersom jag samlade på mig så mycket vatten så precis innan förlossningen var det ju inte så kul. Två veckor efteråt hade jag gått ner 22 kg, mestadels bara genom att kissa tror jag.

Vad är den absolut godaste maten du vet?

Får man svara choklad? Annars svarar jag smörstekta kantareller. Eller mammas köttfärsbiffar med sås och stekt lök.

När visste du att det var du och Björn - på riktigt?

Ja.. när vet man sånt? Jag tror jag kände att Björn nog var något att hänga i granen efter någon eller några månader. Han var så ärlig och snäll och framför allt väldigt omtänksam som satte sig på bussen mitt i natten från Stockholm för att sedan åka hem dagen efter igen. Allt för att hinna träffas i några timmar. Jag kände att jag kunde lita på honom i stort sett direkt och det var superviktigt för mig.

Sen har vi båda haft relativt långa förhållanden innan och på något sätt känns det som om man rätt snabbt känner av ifall det är intressant eller inte. Han hade väldigt många egenskaper som jag uppskattade helt enkelt.

Nu 3 år efteråt kan jag fortfarande känna mig löjligt nyförälskad från tid till tid. Det kan naturligtvis ha något att göra med att vi ytterst sällan hinner vara helt ensamma också..

Vad är det allra bästa med Julia Nero?

Ja du...
Om jag skall säga något jag är nöjd med när det gäller mig själv som person så är det att jag hoppas folk tycker jag är omtänksam och rolig. Jag är glad över att jag inte stressar upp mig eller orkar att älta saker så mycket. Sen hoppas jag att jag är en bra mamma, snäll dotter och att jag är ett fantastiskt fruämne.

Anonym annesophie sa...

Kan ni tänka er fler barn? Varför/ varför inte? När i så fall?

Oj oj oj... Just nu - ALDRIG. Björn kommer från en stor familj med 4 syskon och ville egentligen bara ha ett barn. Det gick ju tyvärr inte så bra.
Jag kan känna att jag skulle vilja uppleva en normal graviditet där man inte är gigantisk, inte behöver fundera och planera så mycket utan kan ta saker lite mer lugnt och framför allt faktiskt njuta av att det ligger något i magen. Men därifrån till att faktiskt ta hand om ett till barn är ett väldigt stort kliv.

OM vi skulle skaffa barn igen vill jag att våra är minst 5-6 år och klarar sig lite mer själva.

Anonym Anonym sa...

Vad har du för klädstil? Är kläder ett intresse för dig?

Schizofren. Ena dagen tycker jag kostym är det snyggaste som finns. Andra dagen vill jag ha jeans och t-shirt och tredje dagen önskar jag att jag kan vara lite mer trendig. Det finns ingen som helst röd tråd i min garderob och om någon känner sig manad att ge mig en makeover så skulle ingen bli gladare än jag.

Dock tycker jag (som säkert många andra) om att handla kläder. Jag ser det som terapi.


Hur har ni inrett erat hem, vilken stil gillar ni?

Jag vet inte vad jag skall kalla vår stil riktigt. Vi har nog en rätt modern stil med lite touch av något slags österländskt. Just nu har jag varit lite insnöad på svart och guld. Jag älskar färgen turkos. Björn gillar såna där manliga möbler som är i stål och glas. Han pratar ofta om olika fåtöljer med känd design och trots att jag är utbildad inredare har jag svårt att se tjusningen i det han pratar om. Jag tycker det är roligare med kuddar.

Och sen gillar jag lite kitchiga saker. Tyvärr.


Vill du börja jobba snart igen?

Ja det vill jag och det skall jag också. Jag har fått jobb här i Linköping och om allt går som det skall så ska jag börja jobba 1 mars. Mer info om detta kommer eftersom jag fortfarande inte gjort upp med min gamla arbetsplats.

Trivs du bättre i Linköping än Stockholm?

Egentligen inte. Stockholm var fantastiskt och både jag och Björn trivdes otroligt bra där. Linköping är bättre ur en familjär synpunkt men hade jag kunnat välja hade jag flyttat tillbaka till Stockholm. Jag vill dock att barnen skall ha en chans att växa upp med lite grönt runt omkring sig och gärna i ett hus med trädgård. Om detta skulle ske i Stockholm måste vi antingen bli miljonärer eller bosätta oss långt utanför så då känns Linköping som ett bra alternativ just nu.


Tack för jättebra blogg!!!
tack själv för att du läser!


Anonym Elin sa...

Vad är det bästa du har gjort i ditt liv?

Ja alltså jag måste nog svara barnen på den frågan. Hur jobbigt jag än framställer det i bloggen så är de ju ändå mitt allt. Så att våga bli gravid och dessutom klämma ur sig barnen men framför allt att våga vara förälder är nog det bästa och modigaste jag gjort.

Ångrar du något annat?

Jag ångrar att jag inte lämnade ett förhållande jag hade innan Björn betydligt tidigare. Det gick åtminstone 1-2 år där som jag hade kunnat göra något helt annat av mitt liv istället för att förnedra mig själv så som jag faktiskt gjorde. (Vilket jag kan se först nu i efterhand. Då kändes det helt logiskt.)

Anonym Anonym sa...

Varför bor ni i Linköping? Egentligen!

Haha egentligen? På riktigt menar du?
Björn fick ett jobberbjudande här, vi kom på att det nog skulle vara lite skönt att komma närmare mina föräldrar eftersom barnen var sjuka en del till en början. Och dessutom hade jag mycket vänner här. Så det var väl de 3 starkaste anledningarna. Det var ju inte så att vi kastade pil på en Sverigekarta och hamnade här direkt.

Anonym Sara sa...

Bråkar aldrig du och Björn? Tycker jämt du skriver om hur fantastisk han är men något fel måste det väl finnas på han? Eller har du bara fått tag i det perfekta exemplaret?

Hahahahahahaahahahahahahaha
Klart som fan vi bråkar. Gör man inte det har man ett problem tror jag. Sömnbrist och två annoying barn gör att det är lätt att hitta små tillfällen att störa sig på honom. Eller han på mig. Idag klagade jag till exempel på att han låter äckligt när han dricker ur ett glas. Han i sin tur påstår att jag gör något konstigt ljud när jag äter ägg??

Jag har den oerhört attraktiva egenskapen att jag är rätt långsint vilket kanske inte är det bästa för ett förhållande men jag försöker öva bort det. Dessutom försöker jag verkligen jättehårt att vara den som ber om ursäkt ifall jag känner att jag gjort något fel eller är den som tjurar utan anledning. Det kanske tar lite tid innan ursäkten kommer men jag tycker det är jätteviktigt att man rannsakar sig själv lite och inte alltid skyller på någon annan.

Så ja - vi bråkar men det är inget jag någonsin skulle skriva om här.

Anonym Anonym sa...

ar du inte skyldig mig en stor tjanst eftersom jag "dumpade" dig pa bjorn nar vi var pa obaren? kolla vad som har hant sen dess!

Hej Dahaung. Egentligen kan man väl säga att du är skyldig mig eftersom jag tog hand om honom åt dig så du slapp stå och hänga med honom? Och slapp ta hand om honom efter det också? Tänk va jobbigt det hade varit om han skulle sitta mellan dig och Eva och kolla på film varje lördag.


2 kommentarer:

AnneSophie sa...

Tackar för svaret! Mmmm...5-7 år gäller här också OM det blir fler barn...

Anonym sa...

Eva skulle bara bli glad om Bjorn satt mellan oss, och jag ocksa for den delen.