tisdag 23 november 2010

Vad har jag gjort med mitt hår...

Ungefär två gånger i veckan drömmer jag att jag har långt brunt hår igen. Jag saknar långt hår. Jag känner mig just nu som en tjej som kör lastbil och lyssnar på honkey-tonk musik. Eller som en rumänsk fribrotterska. Eller som en 48-åring som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar ute på landsbygden. Eller som en tvåbarnsmamma som tyckte hon var lite hipp och tog ett drastiskt beslut att klippa väldigt mycket istället för det vanliga "bara två-tre centimeter tack."

Håret blir liksom inte så vitt som jag vill ha det. Det fortsätter att vara gult i vissa lägen även att jag nu färgat det ytterligare en gång hemma. Dessutom växer det ju ut så förbannat fort så just nu ser jag ut som en Monchichi i håret. Jag skulle behöva klippa mig ungefär var 3e vecka men det går ju inte. Därför sitter jag här nu i för långt hår för att göra något kul, men för kort för att göra något kul också. Mellanlängden - det största I-landsproblemet för tjejer/kvinnor.

Jag tänker försöka färga det en sista gång. Gärna så det blir lite grått. Helst inte stål-mormor grått men ändå mer åt det gråa hållet. Typ som September, ni vet hon tjejen i "Så mycket bättre". Funkar det inte blir det löshår de närmaste 4 åren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger bara en sak: SILVERSHAMPOOO!!! Funkar skitbra mot fulgult!

Jullan sa...

Amen jag kämpar ju med det men tycker inte alls det gör någon skillnad. Och då var det ändå sånt där "fint" schampoo som frisören rekommenderade. :(

annesophie sa...

Tråkigt att det är lite gult, men jag tycker du är helfräsch i den frisyr! Kan känna att det nog är jag som borde göra något åt mitt hår efter flera är med lång frisyr...

Ida sa...

Jag fick tipset om Mood pärlemoblond (Är nog en blondering om jag inte minns helt fel)när jag hade gult hår. Funkar fin fint ! Blir en behaglig blond färg. Billig färg är de ju med :)