torsdag 19 augusti 2010

De kanske inte märker något?

I förrgår fick jag ett samtal från min arbetsgivare om att jag hade fått min skatteåterbäringscheck adresserad till jobbet. Jag tänkte att det här verkade lite märkligt eftersom jag redan fått återbäringen utbetalad och att jag dessutom aldrig varit skriven på jobbets adress. Många andra av mina jobbarkompisar var det eftersom de sällan hade någon fast punkt att bo på i mer än några månader men så var det ju inte i mitt fall. Sagt och gjort, jag ger honom adressen till mig i Linköping och idag fick jag brevet på posten.

Jag var ju förberedd på att det skulle vara något slags saldo på att mina pengar redan blivit utbetalade men när jag öppnar är det en utbetalning på 22 458:-!!

Efter att ha tittat lite närmare inser jag att det här nog tyvärr inte är till mig utan att det är en återbetalning till Fi då de uppenbarligen betalat en faktura två gånger. Mitt namn stod tydligen som kontaktnamn från just det företaget därav missuppfattningen.

Efter lite snabbt dividerande med mig själv och ett kontrollsamtal till Björn kom jag fram till att det nog inte var lämpligt att gå och lösa in den här checken utan att den behöver skickas tillbaka till dess rättmätiga ägare.

Känns som att lämna ifrån sig en trissvinst....

Inga kommentarer: