fredag 28 maj 2010

Har vi en lösning i sikte?

Dino har varit lite jobbig de senaste veckorna på nätterna. Eller jobbig kanske är lite väl snällt uttryckt, han har varit en pain in the ass rent ut sagt. Vanligtvis så har han sovit ganska bra fram till typ 3 snåret i alla fall. Nu har han helt plötsligt börjat vakna vid halv tolv, vid tolv, vid ett och så vidare. Jag har lyckats söva om honom de flesta gångerna men till slut orkar man ju liksom inte mer utan ger med sig och går upp och fixar mat.

Viktigt att poängtera är att vi toppfyller honom vid 20-21 tiden och att han innan har kunnat stå sig på det åtminstone till kl 3. Men helt plötsligt så funkar det inte alls längre.

De små krypen, som inte är så små längre sover fortfarande i samma säng. Detta av anledningen att vi helt enkelt inte har fått plats med två sängar i sovrummet. Men i natt när Björn var borta på Gotland så testade jag att ha Dino i sängen med mig medan Polly (som alltid sover som en stock) fick ligga kvar ensam i spjälsängen. Och voilá - vem sov till halv fyra utan att ens vakna i mellan? Ja inte deras mamma som var uppe ungefär en gång i timman för att kontrollera att de inte var döda. Men Dino bestämde sig helt plötsligt för att han inte alls var så hungrig redan 3h efter läggning. Nu håller vi alla tummar och tår att det kommer bli kanon när vi flyttar till Linkan och han får en egen säng.

Tills dess kanske det blir "någon" av oss som får sova på soffan.

Inga kommentarer: