måndag 10 maj 2010

Dop som blev till namngivning

I februari bokade jag Sofiakyrkan här i Stockholm för dop. Då var första lediga tiden 22 maj vilket kändes som låååångt framöver. Som bekant går ju dock tiden fort när man har kul alt när man har barn och helt plötsligt så insåg vi att vi kanske skall börja ta tag i det där. Tyvärr fanns det ingen möjlighet att boka församlingslokalen eftersom någon kommit på den sexiga idéen att ha sin bröllopsfest där. Så vi hade istället som alternativ att försöka hitta någon lokal på Södermalm där vi kunde vara, en lokal inom promenadavstånd och som inte luktade gammal fylla. Det fanns ingen.

Så helt plötsligt har vi gjort tvärtom och kommer nu istället att ha en namngivningsfest på ett café ute i Tyresö. Snacka om ytterligheter. Men det här cafét är fantastiskt fint och dessutom var det där som jag och Björn träffades för första gången så det känns lite som att vi knyter ihop säcken liksom.

Det svåra har dock varit att få ihop en liten lista på folk. När Björn hade bjudit sin "närmaste" släkt så var vi uppe i typ 87 pers. Själv hade jag fått ihop 25. Att ha över 100 pers på ett dop är inte aktuellt kände vi så då började den stora slakten. Nu är vi nere på runt 60 personer istället vilket känns lite mer överkomligt. Bli inte arga om ni inte fått någon inbjudan - se det som att ni har en fri lördag där ni kan göra vad ni vill. Om ni ändå vill skicka presenter går det naturligtvis bra!

1 kommentar:

Alexandra sa...

Fina notis. Ja tänk att ni träffades på 25års festen. Alldeles fantastiskt.