fredag 7 maj 2010

Barnmat

Som på en dag bestämde sig småttingarna för att det här med lite mer fast föda nog var rätt kul och numera mumsar vi på för glatta livet. Jag började med att frysa in lite olika pureer i isfack och så fick de varsin sådan. Nu är vi uppe på att de äter 2-3 kuber var så enligt BVC tanten kan jag snart börja gå över på mer "riktig" mat dvs fisk, kött och fågel. Nu till min fråga: Hur gör man? Enligt BVC så tycker barn om mer "kryddad" mat men jag är ju livrädd för att hälla i något som blir alldeles för starkt. Jag vet att salt är big no-no men enligt henne funkar det med soya, dragon, timjan och diverse andra kryddor. Sen har jag förstått att allt skall kokas också men är det bara att gå loss och blanda hejvilt? Kan jag bara koka lite pasta, köttfärs och sen mixa ihop? Skall det vara grönsaker med också? Hur fryser man in det här sen för det går ju inte att hålla på med de här isbitsfacken i all evighet. Eller måste man göra "färsk" mat varje dag?

Ni har att göra med en halvt förståndshandikappad här så gärna väldigt utförliga tips!

3 kommentarer:

Tom sa...

Jädrar va jag är flitig här! haha
Köp några barnmatsburkar på affären, släng i kidsen innehållet, sen fryser du ner den mat du tillagar i dom burkarna. Sen är det bara tina upp och mata loss... Funkar att frysa ner det i fryspåsar me, men det blir lite kladdigare, för övrigt så kan du mixa ner allt och ge dom, kött, potatis grönsaker ihop etc etc etc....

Du kan ju googla på barnmatsrecept...

Anna sa...

Det finns ju dom som lever på att göra näringsriktig o perfekt mixad barnmat från fyra månader. Varför krångla till det??
När dom blir lite större kommer dom att bli intresserade av vad ni har på era tallrikar. Då är det bara att haka på och snart äter ni samma mat alla fyra..

Jullan sa...

Tom: Det är väl fint att du är här inne och läser. Du och Berra är ju proffsen så vi tar tacksamt emot alla tips!

Anna: Tro mig, jag har ingen som helst plan på att bli världens prettomamma men ekonomiskt sett så funkar det tyvärr inte att köpa barnmatsburkar till 2 konstant.. :(