måndag 15 mars 2010

Rumble in the djungle

In the red corner:
Dino William Hugo Runfeldt Nero
Matchvikt: 5.2 kg
Styrkor: Skalman klocka som ringer efter exakt 3h samt höga C i skrik.
Fans: Polly

In the blue corner:
Julia Margareta Viktoria Nero
Matchvikt: Okänd, eller åtminstone inte offentlig
Styrkor: Lilla rumpdasken som gör att små barn inte orkar hålla sig vakna
Fans: En halvt sovande björn

00.10
Första ronden
Dino går hårt ut med att larma om att det nu är EXAKT 3h sen han fick mat senast. En serenad i längd med Svansjön skriks innan mamma Julia orkar gå upp och försöka få honom att somna om.
1-0 till Dino

01.15
Andra ronden
Återigen tar Dino kommandot och kräver att mat skall utdelas omedelbart. Helst för 5 minuter sedan. Mamma Julia tycker dock att han kan ta och hålla sig lite till, för att vara helt exakt ungefär 3h till. Julia går ut på rumpdaskaren, dvs lätta puffar i rumpan vilket gör att Dino omöjligtvis kan hålla ögonen öppna.
1-0 till Julia

02.00
Tredje ronden
Dino lackar ur fullständigt och tar fram sitt höga C som skär igenom glas och betong. Mamma Julia tar upp honom ur sängen men fintar och sätter sig i soffan i vardagsrummet istället. Dino blir återigen utsatt för rumpdaskaren och somnar. Det är åtminstone vad han ger sken av men vad Julia inte vet är att han kör sin "Sleep with one eye open" och vaknar till i exakt samma sekund som mamma Julia lagt sig i sängen igen.
1-0 till Dino

02.30-3.20
Fjärde ronden
Vad som närmast kan likna ett schackspel mellan Ryssland och USA. Dino är givetvis Ryssland. Till slut anser Julia att han hållt sig tillräckligt länge och äntligen får Dino smaka på det han så länge kämpat för - dvs BabySemp 1. I sin iver äter han för fort och hamnar i matkoma efter halva flaskan.
1-0 till Julia

06.00
En helt ny match startar som Julia inte hade ämnat att ställa upp i överhuvudtaget. Dino tar en förkrossande seger då. Och även vid matchen som gick av stapeln vid 8.30, även denna utan Julias egentliga medverkan.

5 kommentarer:

AnneSophie sa...

Trött?! Vilken natt! Hör den till vanligheterna eller ovanligheterna?

Hur sov Polly då under nattens match?

Karamellen sa...

Vilken fantastiskt rolig skildring av en helvetesnatt!

Laura sa...

Fyfan vad du är rolig! Du bjuder verkligen på dig själv trots allt trötter som du må gå genom!
Håll uuuuut!!!!
Vid helvetes natter brukade jag trösta med att de endast är bäbisar-som-älskar-att-vara-vaken-om-natten en bråkdel av deras livsstid - resten är bara dagstrots! ;)
Styrkekram

Jullan sa...

De sover sämre och vaknar oftare nu medan de fortfarande är förkylda tyvärr. Jag hoppas vi kan få tillbaka dem på 5-6h i streck som vi hade innan!

AnneSophie sa...

Så snart de är friska så tar det nog inte alltför lång tid innan de sover längre igen!