lördag 13 mars 2010

Håll tummarna

Igår var vi tillbaka på kontroll på SÖS gällande RS-viruset. Läkaren tyckte båda såg OK ut och vi är numera utskrivna från sjukhuset. Polly, som vi varit mest oroliga för, hade gått upp ca 40g sen vi vägde dem i måndags. Inte så mycket kanske men åtminstone gått upp lite. Den andra lilla köttbullen hade gått upp nästan 500g - PÅ 5 DAGAR. Här får vi nog ta och jobba lite med diet i framtiden känner jag. Han är i sitt bästa matstadie just nu och vill ha mat jämt, hela tiden och helst innan han ens kommer på att han är hungrig.

I vilket fall som helst så får vi traggla rätt mycket med Polly inför varje måltid. Vanligtvis får de mat ca 7-8 ggr per dygn. Av de gångerna kanske hon äter som vanligt 1-2 ggr, dvs runt 100 ml. De andra gångerna får vi kämpa och kämpa för att få i henne typ 40 ml. Inför sista matningen testade vi att byta från BabySemp till NAN och ser man på, tösen slukade allt och tog till och med en påfyllning utan att gnälla speciellt mycket. Nu håller vi tummarna för att hon fortsätter i samma stil.

2 kommentarer:

Anna sa...

Skönt att höra att dom är ok igen!
Nu håller vi tummar o tår för att ni slipper fler virus åtminstone för den här säsongen..
Försök att inte tänka så mycket på grammen. Titta på allmäntillståndet o lita på din intuition!!
PS Ser fram emot att "lära känna" vb Björn bloggvägen:-)

Jullan sa...

Jag vet, man snöar in alldeles för lätt på gram och milliliter hit och dit. Vi får väl också lite på att Polly faktiskt är så pass gammal nu att hon äter när hon är hungrig och låter bli när hon är mätt.

Jag har inte talat om min lilla plan för Björn än men snart skall han få säga några kloka ord här också.