söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag

Världens bästa Björn tog med sig en skrikande Dino ut på liten promenad i dag på morgonen och när han kom tillbaka hade han inhandlat rosor och gjort en härlig fruktsallad. Jag å andra sidan hade i vanlig ordning inte gjort ett skit utan tackade för detta med en kram och morgonandedräkt. Än är dagen å andra sidan inte slut och han har faktiskt fått titta på fotboll ikväll.

Middagen igår var väldigt trevlig och avkopplande. Vi gjorde klart redan från början att allt barnsnack var förbjudet och istället ägnade vi kvällen åt att diskutera lite allt möjligt. En av våra favoriter är att titta oss omkring i restaurangen och försöka lista ut vilka par som är gifta, ihop sedan länge eller på första dejten. Så kul har vi. Maten var helt OK, Björn passade på att ta sig en drink och lite annat medan jag drack min första cider på typ 10 månader. Hade väl kunnat dricka något mer men då man lider av lite akut sömnbrist så känns det som att det inte behövs särskilt mycket för att gå igång. Det hade ju liksom varit jobbigt om ingen av oss vaknade på natten när bebisarna skrek.

För övrigt så planerar vi att göra en rockad och försöka få dem att förstå att det nog räcker med att äta var 4e timma dygnet om. Med andra ord lär det inte bli jättemycket sömn i veckan som kommer heller. Har ni några tips på hur ni gör/gjorde för att få era barn att sova längre på natten? I de flesta böcker så står det att från 3 månaders ålder så börjar barnen sova hela natten men de flesta jag har pratat med som har barn verkar vara redo att mörda författaren som säger så. Vi klamrar oss dock fast vid att runt omkring 3 månader så kommer de börja sova i längre perioder. Man måste ha små mål - annars blir man nog galen.

Stor puss och kram till alla läsare, hoppas er dag har varit kanon!

5 kommentarer:

Mattis sa...

Detta med sovandet.... Jag har lärt mig att lite is i magen och ett par rejäla öronproppar kan vara till hjälp. Att helt enkelt trycka in tutten nån extra gång och avvakta. Ibland somnar de små liven faktiskt om. Men får räkna med lite gnäll, eventuellt lite "småprat" osv, men det kan funka. För att inte själv bli dum i huvet är öronpropparna livnödvändiga =)
Att barn sover hela natten från 3 månaders ålder är ju att ta i så man spricker! Däremot kan man få en och annan natt med hel sömn och då är det bara att tacka o ta emot. Om ni inte bytt till NAN2, gör det. Då håller de sig mätta längre. Jag vet att det står från 4(?) månader eller nåt, men det funkar tidigare. Vi använde detta från kanske 2 månader.
Att ha barnen i eget rum kanske är lite tidigt, men annars är det ett tips. Hela familjen brukar sova bättre (i de flesta fall)....
Ja, det är vad jag kan komma på just nu! Hoppas ni får till det på mitt, ert eller nån annans sätt ;)

Laura sa...

Jag vet att miljoner med råd kan vara jobbiga, speciellt de som säger hur man ska och inte göra.
Men jag ballade ur när min dotter bara var en månad gammal och inte sov något om nätterna. Så jag ringde min mamma desperat och frågade om hon fick oss att somna.
Vilket hon fick! Med en enkel mirakelkur som faktiskt funkade på vår dotter också.
Inte säkert det funkar på alla, men värt ett försök. Tror man vill prova allt, till och med vodoo om det nu skulle funka, för att få en endaste natts sömn.
Bada barnen innan läggdags varje kväll. (de blir så svettiga och lortiga av allt kräk, så man märker tydligen inte det själv) Sätt på dem nya frächa pyjamas så de känner sig rena. Ge dem mjölkersättning sista måltiden (all annan måltid ammas, bara denna sista med flaska) och lägg dem med rutin vid ungefär 22 tiden.
Efter en vecka borde de sova hela natten.
Sen kommer det och går såklart.
Men detta hjälpte mig jättemycket! För det mesta sov hon, och jag var sååååå tacksam!
Hoppas ni hittar något sätt som passar er i alla fall!
Lycka till!

Anonym sa...

Hej

Har samma problem här. Kajsa är till och med 6½ månad och vaknar var tredje timma. Kul! Börjar nu bli lite lätt småtokig. Finns nog bara en utväg och det är att sluta amma och att jag sover i ett annat rum i några dagar. Gubben får ta över. Vi ska ha operation sluta amma-sova hela natten i slutet av mars. Bra att ha ett mål att se fram emot.
Kramar Kusin anna

Jullan sa...

Tack för alla tips!

Vi har börjat med den senaste veckan att införa lite mer rutiner, dvs att efter 9 matningen så är det bums i säng och sova där. Då brukar de sova typ 4h innan det är dags för nästa matning, har vi tur så blir det sedan fyra timmar till.

Polly tycker inte det är särskilt kul att amma längre och speciellt inte på natten så hon blir nästan uteslutande flaskmatad just nu med ersättning eller mjölk om jag har pumpat ut något.

Vår BVC tant sa att hon tyckte de var alldeles för små för att kunna sova hela nätter än. Vi får väl se sa vi!

Anso sa...

Hur har det gått med nätterna? Vi bestämde att vi inte skulle mata åra tvillinggrabbar om nätterna för några veckor sedan (och ha koll på att de fortfarande gick upp i vikt). Vi ser dock till att de äter minst 6 mål på ett dygn. Det sista målet får de vid 22 och sen äter de igen ca.5.30-6.00. Det fungerar hyfsat men kräver att man ändå är uppe nu och då och stoppar in nappen. Lille ISac behöver vi ibland ta upp till oss och då somnar han om så gott så. Vi hoppas att de snart sover utan att vi behöver vara uppe och söva om dem mitt i natten...