tisdag 12 januari 2010

Väldigt gammaldags

Imorgon skall vi till typ Stadskontoret eller något och intyga att Björn är pappa till barnen. Det här är ju det mest töntiga jag hört på länge. Eftersom jag och Björn inte är gifta så måste vi nämligen gå dit och intyga att det är han som är far till barnen. Om vi varit gifta så hade det inte behövts för då utgår man ifrån att det är så. För gifta kan ju inte vara otrogna. Man behöver inte heller intyga något ifall man har barn ihop sen tidigare och ifall man bor på samma adress fortfarande. Moderna Sverige.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det galet med det där. Precis som om man inte kan ljuga ändå..... Inte direkt att de tar ett blodprov eller så... Och det spelar ingen roll om man har barn sen tidigare. Man måste ändå baxa sig till kontoret och intyga föräldraskapet. Det är ju precis vad man känner att man vill lägga tiden på när man har små...eller..??

Anonym sa...

Ja o är man yngre o har barn så är det värre. Min syster (18 år) med första barnet fick frågan är du säker på att det är han som är pappan.......öhhhh hmmmm låt mig tänka lite, nä vid närmare eftertanke så är han nog inte det... eller vadå!!..Väldans lamt!
/ Jenny

Jullan sa...

Det hade varit betydligt roligare och mer händelserikt ifall de kört ett DNA prov direkt på sjukhuset istället..

Peter sa...

och det lamaste av allt vid denna process är när handläggaren måste gå och hämta ett par kollegor som ska titta på medans man skriver under. Måste vara en av dom mer antika lagarna som finns kvar..