måndag 11 januari 2010

Sömnbrist is the shit

Det verkar som att en del av de som läser här inne finner mig lite rolig. Det är ju kul. Det är inte alltid så lätt att försöka skriva något så det blir roligt när man inte kan använda allt för mycket talspråk. Ni vet, "typ", "ba" och "liksom".

Jag känner dock att jag har en fantastisk fördel i att jag precis fått barn. Sömnbristen gör att man blir roligare och framför allt så gör man rätt mycket dumma grejer. Jag har ju till exempel gnällt på Björn och hans selektiva hörsel rätt mycket. Polly eller Dino, eller båda två kan ligga ca 2cm från hans öra och skrika i ungefär 80 decibel utan att han vaknar eller rör en min. Jag har ojjat mig över detta faktum och ställt frågan hur i h-e man kan fortsätta sova men nu vet jag. Jag har nämligen inte vaknat själv de senaste gångerna heller. Vi är osäkra på exakt hur länge barnen legat och skrikt men det har varit Björn som gått upp och tagit hand om dem och när han han berättar det på morgonen så har jag inget som helst minne av något alls. Sömnbrist rules!

En annan gång så var det dags för mat igen men jag fick till det på något sätt att jag minsann redan hade ammat på båda så jag gick upp och gjorde ersättning, gav flaskan till Björn och vände mig om för att somna om. Jag tror i regel alltid att jag redan har ammat på någon ifall de redan ligger i sängen. Det är det jobbiga med tvillingar, man vaknar upp och undrar ifall den som just då ligger på ens bröst har ätit eller ska äta. Och har i så fall den andra som ligger i sin egna säng redan ätit också? Det kan bli väldigt väldigt snurrigt.

Ett annat problem vi har haft de senaste två dagarna är att båda kissar igenom sina blöjor. Eller jag vet inte om de kissar igenom, de blir liksom blöta på sidan av magen/ryggen hela tiden? Har vi för små blöjor? Har vi helt plötsligt börjat sätta på dem fel eller har våra barn en väldigt riklig urinproduktion?

3 kommentarer:

Ida sa...

Ger mig till känna ! Hamnade här en gång från en länk när du kommenterat i Johanna s blogg. Återkommer imellanåt för att läsa lite om dina dagar ochjag håller med.. du skriver kul ! fnissade åt den där mamman du skrev om på förlossningen som låg och ropade tyst på mamma och pappa. En förlossning kan ske på många olika vis.

Anna sa...

Hej Jullan!
Har hittat din blogg genom gemensamma vänner från Jönköping, å finner den väldigt roande! Såg att ni ha problem med läckande blöjor...Har en tös på fyra månader vars blöjor läckte också...Höll på att bli tokig av att byta kläder på henne i ett.. Bytte blöjmärke, me funkade inte...Lurade ut efter ett tag att jag slarvade med att vika ut "vingarna" ( eller vad det kallas på blöjor....;). Antar att det helt enkelt skulle gå fort vi blöjbytena.. Hoppas mitt tips kan funka för er också :)
Tack för en trevlig Blogg!
Kram

Laura sa...

Hahaha... Passa på att njuta av den härligt bedövande men ack så högt inbjudande (dvs en högkänsla, fniss) känsla av sömnbröst och amningshjärna!!! Underbart att du pallar det! Du är stark! Själv ballade jag ur efter ett halvår... Insåg först nu (2,5 år senare) hur illa det vart med sömnbristen om man inte får pli på det första halvåret. Hahaha...
Svar: Klart du ska till VEGAS!!! Lämna kidsen med Björn och dra på en tjejtur! Har precis hyrt Baksmällan och tänkte fnissa åt alla ställen jag har varit på! =)
P.S. (blev långt detta) Vill inte alls va en sådan jag-är-mamma-o-kan-allt-om-det typ av person, men min dotter kissade oxå genom sin blöja i början. Undrade själv om det var för liten blöja eller för mycket kiss.... eller både och!? Vissa saker får va osagda! Man kan juh inte kunna allt! =) Kram kram i sömnbrist världen!!!