måndag 25 januari 2010

Snicksnack om mjölk

Alltså det här med bröstmjölk och att det skulle vara universums svar på alla problem - not the case!

Jag har smetat bröstmjölk på lite utslag Dino har på kinderna ett par dagar nu, har det hänt något? Nej. Han ser fortfarande ut som ett pizzafejs.
Jag har smetat in Polly lite i pannan för hon var så torr där, har det hänt något? Nej, still dry.
Utöver detta skall bröstmjölken tydligen hjälpa mot sår, torrhet, utslag etc. Det enda det verkar hjälpa mot är hunger. Och på tal om det, det här snacket om att det är såååå himla nyttigt med bröstmjölk, det måste väl ändå hänga lite på vad mamman stoppar i sig? Om man bara äter skräpmat och inte tar hand om sig så har jag svårt att se att det skulle finnas en massa antikroppar i mjölken.

När Björn börjar jobba igen är barnen ca 3½ månad. Då kommer jag alltså att ensam försöka styra upp matningen, då är det INTE aktuellt att amma. Eventuellt pumpar jag ut mjölk istället eller så får de helt enkelt "nöja" sig med ersättning. Här gäller det att tänka lite praktiskt också förstår ni!

Nu en fråga - hur slutar man att amma utan att få mjölkstockning alternativt sprängas?

2 kommentarer:

Mattis sa...

Hejja egna initiativ! Visst blir man trött på detta tjat om amingens fantastiska effekter!!? När jag slutade amma mina barn pumpade jag endast ur när jag kände att det spände lite extra (så att säga)... Då pumpade jag bara ur så pass mycket att det slutade spänna. Detta pumpande behövde göras allt mer sällan, till slut sinar det ur av sig själv. För mig gick det rätt fort...

Jullan sa...

Ahh ok, ja det låter ju vettigt. Och som du säger, fram för lite mer egna initiativ. Är ju lätt för BVC tanter att sitta och tjata men det är inte de som är uppe flera gånger varje natt och matar..