torsdag 28 januari 2010

Hem till Jönnet

Imorgon drar vi hem på en långweekend till Jönnet, egentligen för att fira pappsen på hans 60års dag men han passade på att dra till Gran Canaria med morran. Inte helt fel med tanke på vädret vi har ute nu. Vi passar på att åka hem så vi kan bo i deras lägenhet under tiden, helt plötsligt funkar inte "vi sover på en soffa" strategin längre så jag hoppas mina föräldrar flyttar till något större snart. :)

Planen under besöket hemma är att hinna med att träffa så mycket vänner och släkt som möjligt. Högst på listan ligger mormor. Min mormor är världens roligaste. Hon fyller 91 i maj och har väl sagt de 4 senaste åren att "nä nu lever jag nog inte länge till". Hon har jordens största läkarskräck och hade tills att hon var typ 87 inte ens en läkarjournal. Hon hade då varit på sjukhus 5 ggr i sitt liv - när hon födde 5 barn. Nu blir hon dock kallad varje år och att få dit henne är ett riktigt projekt. Alla måste hänga med till väntrummet men ingen får hänga med in på undersökningen. Hon tror nämligen alltid att hon skall få sin dödsdom där inne av läkaren. Sist hade hon i vanlig ordning toppenvärden på allt men det förklarade hon raskt bort med att läkaren förmodligen var blind och hade läst på fel journal. I övrigt är hon en sån där riktig mormor, lite tjock, gråhårig och lagar världens godaste bullar. Nu orkar hon inte riktig med längre och hon är inte så rund som hon varit innan men hjärnan är det inget fel på. Man kan fråga henne om precis vilket sportresultat som helst och hon rabblar upp statistik och vem som är serieledande utan problem. Hon ligger med andra ord först på listan eftersom hon i sann martyr anda gjort klart att hon nog inte tänker leva så länge till men att hon "kan tänka sig" att leva tills hon sett tvillingarna.

Utöver detta har jag lyckats få hem de flesta i brudgänget, vi skall hänga med världens bästa Noel och Mille, hinna hänga lite på stan och A6 (ett måste även om vi inte skall köpa något), kanske ett besök till Lager 157 och lite annat smått och gott.

Med andra ord - so long tills nästa torsdag!

3 kommentarer:

Louise sa...

Glöm inte Månsarp!

Alexandra sa...

Hej! Jag fick häromdagen en nominering som kreativ blogger från en följare av min blogg. Det ingår att man ska nominera 7 andra bloggar som man gillar. Och de ska sedan skicka vidare nomineringen, du hittar mer info på min blogg. Du gör precis som du vill, det finns inga som helst krav på att nominera vidare. Men jag ville nominerade dig för att jag gillar din blogg och dig såklart. Kraam!

Anonym sa...

vi har precis bestämt att flytta till en 1 rok. F.ö, kanske vi skaffar nå´t på Gran Canaria.
Skämt å sido- vi längtar efter er alla!
Ma o Pa