onsdag 25 november 2009

Ett jävla farande

Just nu känns det som att jag likaväl kan ställa upp en tältsäng utanför Södersjukhuset. Var där igår efter att vi varit hos vår vanliga barnmorska då hon tyckte att vissa av symptomen som jag visade kunde vara tecken på havandeskapsförgiftning. Så jag åkte till SÖS och blev fast där i typ 2h med diverse olika prover och tester. Läkaren sa sedan att de bara skulle ringa om det var några problem eller något onormalt på testen och naturligtvis så ringde de senare på kvällen och sa att några blodprov var lite låga. Vet inte exakt dock vad det var de mätte men tror det har lite med lever och njurar att göra, men i vilket fall som helst så säger hon att de vill att jag skall komma in och lämna nya tester och om de är för dåliga så kommer jag bli inlagd. Eh jaha.. kul att få höra det vid 8 tiden på kvällen. Så en viss person sov inte så mycket i natt - och då menar jag inte Björn. Björn sov som en stock som vanligt.

Nu är jag nyss hemkommen från SÖS igen och behövde med andra ord inte bli inlagd för observation. De där blodtesterna hade ökat lite men det hade å andra sidan proteinen i min urin också vilket tydligen inte är så bra. Så för att få ett säkrare resultat skickade de hem mig med en vit plastdunk där jag skall samla ALLT jag lyckas kissa ut under 24h. Med andra ord, om jag vill gå på restaurang ikväll så hänger dunken med. Med andra ord blir jag hemma de närmaste 24 timmarna. Det skall även bli kul att åka och lämna den där dunken imorgon, tror jag tar den i en påse då.

På fredag skall jag tillbaka till SÖS för fler kontroller och läkarsnack. Vi får väl se vad de bestämmer sig för då. Men jag lever och mår helt OK, bebbarna mår också jättebra så det känns skönt i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, skönt att höra! Har varit inne hur många ggr som helst under f-m för att se ett "livstecken" från dig! Skönt att läsa att allt är bra!

Kram Karin

Anonym sa...

Jag fick havandeskapsförgiftning när jag väntade Kajsa. Högt blodtryck och megahuvudvärk samt flimmer för ögonen. Fick åka till sjukhuset varanan dag och lämna prover. Blev igångsatt på bf.

Tips på vad du kan ha i bb-väskan: Pyrolankräm för öma bröstvårtor, Amningsbehå i stor storlek (de växer vill jag lova, någon form av belöning (jag hade med mig 5 kexchoklad som jag tryckte i mig)

kusin anna

Jullan sa...

Ooooh belöning låter som en strålande idé - det skall jag genast ta till mig. Skall ta en tripp till apoteket imorgon och handla in allt som jag kan tänkas behöva.