måndag 23 november 2009

Den där väskan

Vad behöver man egentligen ha med sig i den där väskan som skall packas till sjukhuset? Min tanke är att det kanske är rätt bra att ha den någorlunda packad redan nu. Vi har fått tips om att ta med oss kuddar eftersom det tydligen är en rejäl bristvara på Södersjukhuset. Jag tänkte ett par mjukisbrallor också, underkläder, några t-shirts, lite shampoo och annat.

Nu höll jag dessutom på att glömma att det kanske hade varit fint att ta med sig något till bebisarna också i form av lite kläder, får man blöjor och sånt på plats eller? Måste man köpa en sån där mjölkpump redan nu?

Oooh jag kom på en till sak - NÄSSPRAY. Jag tänker inte ligga där och försöka andas rätt med en helt igentäppt näsa. Om det nu blir så att jag skall föda vanligt vill säga. Det har pågått något slags krig inne i magen i ett par dagar nu så det finns ju en chans att en viss bebbe nr 2 har vänt på sig igen.

3 kommentarer:

Anna sa...

Om det funkar likadant på SÖS som på Ryhov så behöver du inte ha med nånting till bebbarna förutom kläder till hemresan. Glöm bara inte öronproppar ifall du ska sova i samma sal som nån med eftervärkar..
Vad gäller pumpen så finns det på BB, men jag hoppas du slipper den. Om det blir snitt så ta med gamla trosor utan resår så det inte sitter åt i såret.
Tipsen är baserade på egna misstag:-)

Anonym sa...

Hallå där! Ett litet tips att ha med till bb...det finns en slava, ullfett, som heter Purelan, säljs b la på Babyproffsen, den är helt fantastiskt mot ömma, såriga bröstvårtor! KÖP!!!

Fia sa...

Ett hett tips är en amningsnapp, går att köpa på typ ica och kan lösa lite alla möjliga amningsproblem, tex om de inte vill ta bra tag eller om du får sår.
Mer som kan va bra: mjuuukt toapapper =), ipod, tofflor, kamera. Gosefiltar o kläder till de små grynen. Blöjor o sånt får man på Ryhov, så de borde man väl få på SÖS också.